Hirdetés
Hirdetés

Szigorodnak az ellenőrzések a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében

Szigorodnak az ellenőrzések a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Románia

A COVID-19 terjedésének fékezését célzó ellenőrzésekről egyeztetett pénteken a belügyminisztérium vezetősége a prefektusokkal, valamint az illetékes szervek képviselőivel.

Hirdetés
Hirdetés

A távértekezleten Marcel Vela belügyminiszter felhívta a figyelmet, hogy az óvintézkedéseket megszegők felelőtlensége miatt kárba veszhet mindaz, amit járvány tekintetében közös erővel sikerült eddig elérni, ezért éberségre van szükség a következő időszakban a hatóságok részéről.

“Fel kell lépnünk az emberek egészségének védelme érdekében, különben felborul a gazdasági és társadalmi életünk. Szakmaiságot és szigort kérek önöktől, ugyanakkor azonban kellő körültekintést is, hogy ne essünk túlzásokba, és túl toleránsak se legyünk” – fogalmazott Vela

Bogdan Despescu belügyminisztériumi államtitkár hangsúlyozta, a következő két hétben foganatosítandó intézkedések fő célja az új koronavírus terjedésének megelőzése, nem pedig a bírságolás.

Az ülésen döntés született arról is, hogy a prefektusok irányításával valamennyi megyében létesül egy-egy operatív bizottság, amely az adott helyzet függvényében elrendeli az ellenőrzések szigorítását. Az ellenőrzéseket rendőrökből, csendőrökből, katonai tűzoltókból, helyi rendőrökből, továbbá a területi munkafelügyelőség, az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság, a fogyasztóvédelem és más illetékes hatóságok képviselőiből álló csapatok végzik majd.

A belügyi illetékesek szerint részben a rendellenességekről érkezett bejelentések alapján ellenőriznek majd, ugyanakkor azonban a zsúfolt helyeken, bevásárlóközpontokban, piacokon, vásárokon, strandokon, teraszokon, szabadtéri kluboknál is vizsgálódni fognak. Emellett külön figyelmet szentelnek a tengerparti és hegyvidéki üdülőtelepeknek, és ellenőrizni fogják a belföldi és nemzetközi személyszállítást is.

A gyors közbelépés érdekében egy zöldszámot is létesített a belügy, ezen jelenthetik az állampolgárok, ha szabályszegést észlelnek. A 0800800165-ös szám július 4-én éjféltől lesz hívható.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 4., 12:22
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha valoban ilyen mertekben terjed ez a virus, akkor miert kellett a “stare de urgenta-t” folvaltani “stare de alerta”-re ? Miert kellett a roman tengerpartot megnyitni, a teraszokat stb. En ilyen idiotakat mint amilyenek Romaniat iranyitjak, sehol a vilagon nem lattam. Es olyat sem, hogy a maszkok forgalmazasaval a ciganymaffia foglalkozna masutt. A tv hiradok szerint meg a korhazak is toluk rendelik a hamisitott kinai maszkokat, mely ugyanezek a hiradok szerint meg csak nem is ved meg senkit a virus terjedese ellen. A korhazak intenziv osztalyain mar nincs hely, es ami a legelszomoritobb, hogy orvosok sincsenek. Ugyhogy el van latva Romania minden szempontbol. Itt ebbe az orszagba azt nezik, hogy a maffia mindenbol penzt tudjon csinalni, meg a sulyos es ragalyos betegsegekbol is. Azonnal vissza kell allitani a “stare de urgenta”-t. Le kell zarni a roman tengerpartot, a teraszokat, “pacanele”-ket, es a kulfoldi munkaba meneseket is, meg akkor is, ha ez a maffianak veszteseget okoz. Ellenkezo esetben sokkal tobbel erjuk utol, te idiotakbol, maffiozokbol, inkompetensekbol, tolvajokbol, csalokbol es szemianalfabetakbol verbuvalodott roman kormany !! !!

  • User
   Dátum: 2020. július 6., 13:12
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Én csak azon csodálkozom ,hogy meddig maradhat meg egy ilyen állam ilyen emberekkel.Lerabolja a komprador vezetés magának,mindent odaadnak a multinacionális multiknak német,osztrák,francia stb.Van egy párhuzamos maffia gazdaság,a piacot egy részben a fényes bádogtetős palota urai tartják kézben…piacok,prostituáltak,drogok,házaló bizsnicárok,zsebtolvajok,koldusmaffia .Igaz ,máshol is vannak de itt élik a világukat, sem Isten, sem törvény.És ennek az országnak az elnökét magas kitüntetésekkel díjazzák,mert helytartóként jól teljesít.Most miért nem áll ki és kritizálja azt,amit a rromok műveltek az Egyetem téren ,járvány idején tüntikéznek ,hogy a rendőrök verik őket ,nincsenek jogaik ,rasszista az állam .Hát IDE jutott Decebal ‘utódállama’!Azt hiszem most megtagadná őket,hiába hivatkoznak a génekre amit EDDIG SOHA NEM BIZONYÍTOTTAK NE!Hallod I A Pop akad-e miccs-ián?

 • User
  Dátum: 2020. július 5., 12:38
  ÉRTÉKELÉS: 5

  “Romania este tara importatoare de covid”. “Romania egy covidimportor orszag”. Tehat magyaran Europa es a vilag fertofeszke. Ezt a gorog kulugyminiszter mondta !

 • User
  Dátum: 2020. július 5., 13:04
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ideje valamit csinálni. A rekordbüntetések után, a hatóságok átestek a ló túloldalára. Semmit nem tesznek a törvények betartatásáért. Itt semmi nem működik normálisan. Vagy drákói szigor, vagy a lovak közé dobják a gyeplőt.

  • User
   Dátum: 2020. július 5., 13:17
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Be kéne tartani néhány egyszerű dolgot és akkor se drákoi szigorra se másra nem lenne szükség. De sok ember nagyon fafejű, akinek nem inge ne vegye magára.