Hirdetés
Hirdetés

SRI: nem voltak veszélyes anyagok az ukrajnai nagykövetségre érkezett borítékokban

SRI: nem voltak veszélyes anyagok az ukrajnai nagykövetségre érkezett borítékokban Románia

A bukaresti ukrán nagykövetségre érkezett borítékokban nem voltak veszélyes anyagok – közölte szerdán a Román Hírszerző Szolgálat (SRI).

A tájékoztatás értelmében a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy a borítékokban nem voltak sem pirotechnikai, sem más veszélyes anyagok, csak “szerves szövetdarabokat” találtak bennük. Ezeket további vizsgálatoknak vetik alá, amelyeket az illetékes állami intézmények fognak elvégezni – szögezték le.

Bukarest első kerületének rendőrsége kedden kapta a bejelentést, miszerint két gyanús boríték érkezett a kerületben székelő egyik diplomáciai képviselethez. A tűzszerészek biztonságos körülmények között elszállították a borítékokat, majd átvizsgálták a tartalmukat.

A spanyol rendőrség hétfőn három gyanús, ukrán diplomatáknak címzett csomagot foglalt le egy postahivatalban – jelentette be az ukrán külügyminisztérium szóvivője az intézmény hivatalos Facebook-oldalán az Ukrinform és a DPA hírügynökségek szerint. Az ukrán diplomáciai intézmények ellen külföldön elkövetett fenyegetések száma így elérte a huszonegyet – mondta a szóvivő.

Múlt héten állatszemeket tartalmazó, véres csomagok érkeztek több ország ukrán nagykövetségére. Ezt megelőzően több spanyolországi intézménybe is levélbombákat küldtek. Az egyik esetben egy alkalmazott kisebb sérüléseket szenvedett. 

forrás: Agerpres

fotó: SRI/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük