Hirdetés
Hirdetés

Agyhalott 15 éves lány szerveit használják fel transzplantációkra

Agyhalott 15 éves lány szerveit használják fel transzplantációkra Románia

Tizenöt éves, külföldi állampolgárságú, agyhalotti állapotban lévő lány szerveit távolították el csütörtökön a nagyszebeni megyei sürgősségi kórházban. A lány annak a közúti balesetnek az egyik áldozata, amely az 1-es számú országúton történt vasárnap Szeben megyében, és amelyben négy személy vesztette életét.

A nagyszebeni megyei sürgősségi kórház tájékoztatása szerint a műtét csütörtök éjjel 1 órakor kezdődött és körülbelül 8 órát tartott. A donor szívét, tüdejét, máját, veséit, szaruhártyáját távolították el, és csontszövetet vettek tőle. A műtéten a romániai orvoscsapat mellett német és svájci orvosok is részt vettek, mert a szív és a tüdők németországi, illetve svájci páciensekhez kerülnek, Romániában ugyanis az Országos Szervátültetési Ügynökség nem talált kompatibilis fogadószervezetet.

A donor máját egy fundeni-i orvoscsapat, veséit a kolozsvári urológiai és transzplantációs klinika csapata távolította el; az ínszalagokat és a csontszöveteket a Colentina kórház csapata, a szaruhártyát a nagyszebeni szemészeti klinika csapata távolította el, utóbbi egy fővárosi klinikára került.

forrás: Agerpres

fotó: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások