A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Röviden

Nyugi van

2500 adag immunglobulin érkezett tegnap az országba, jelentette be egészségügyi miniszter. Sorina Pintea hozzátette, a 3800 dózisból, amelyet Románia az európai polgárvédelmi rendszeren keresztül kapott, körülbelül 850 az Unifarm raktárában található. A hónap közepéig további 9000 adag gyógyszer érkezik az immunhiányos és autoimmun betegségben szenvedő páciensek számára, fejtette ki a tárcavezető.

 

Az első szervkivétel

Április 30-án került sor az idei első szervkivételre Marosvásárhelyen. A dr. Radu Zamfir vezette orvosi csapat egy agyhalál állapotában lévő betegen végezte el a műveletet a marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórházban. A szervkivételt a beteg tüdein, veséin és máján végezték el. A donor egy 36 éves férfi volt. A veséket a kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Klinikára, a májat a bukaresti Fundeni Klinikai Intézethez, a tüdőket a fővárosi Sfânta Maria Kórházba küldték. A hétfői szervkivétel az idei első a marosvásárhelyi sürgősségi kórháznál.

 

Vlădescu pácban van

Megkezdődött a büntetőjogi eljárás Sebastian Vlădescu volt pénzügyminiszter ellen. A DNA egymillió eurós óvadékot szabott ki az ügyében – közölte az intézmény. Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a volt minisztert vesztegetés két rendbéli elfogadásával és folytatólagosan elkövetett, befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják. Az ügyészség egymillió eurós óvadékot szabott ki rá, amit tíz napon belül kell a vádhatóság rendelkezésére bocsátania. Az ügyészség szerint Sebastian Vlădescu 2008 és 2009 között közel egymillió eurót, 2010 és 2013 között több mint 2 millió eurót kapott vesztegetésként.

 

Gyilkos influenza

A Fertőző Betegségek Felügyeleti és Ellenőrzési Központja szerint legutóbb egy 81 éves, Prahova megyei férfi hunyt el a betegség szövődményeiben. B típusú influenza vírust erősítettek meg nála, más betegségekben is szenvedett, és nem volt beoltva influenza ellen. A férfi április 15-én hunyt el, a vírussal való fertőzöttséget ma erősítették meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.