Gyalogos zarándoklat Csíksomlyóra

A kézdi-orbai főesperesi hivatal és Olosz Gergely immár a VII. Felsőháromszéki Gyalogos Zarándoklatot szervezi Csíksomlyóra május 17–19. között. Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú jelmondata: Legyen nekem a Te igéd szerint.

A szervezők arra kérik a zarándoklathoz csatlakozni kívánókat, hogy vigyenek magukkal: csütörtök délre szendvicset és vizet; megfelelő lábbelit és zoknit, valamint váltócipőt és váltóruhát; esőkabátot vagy esőernyőt; hálózsákot és izolírt vagy pokrócot; tisztálkodási felszerelést, valamint gyógyszert, ha valamilyen betegségre szükséges.

Az előző évekhez hasonlóan az ebéd, vacsora és reggeli biztosítva lesz; kérik, hogy ezen felül mindenki saját belátása szerint vigyen magával szendvicset és vizet. Alsó ill. felső korhatár nincs, de ha egy helységből több gyerek vagy akár fiatal zarándokolna, akkor legyen egy vezetőjük, aki betöltötte a 18. életévét. A csomagok szállítását biztosítják.

 

A zarándoklat programja

Május 17-én, csütörtökön 11 órakor szentmise a kantai templomban, majd indulás a Kászonok felé. A Kantában bevárják Gelence, Szentkatolna, Csernáton, Torja és Ozsdola község zarándokait. Kézdiszentléleken a Szent István-szobornál csatlakoznak Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás, Lemhény és Bereck község zarándokcsoportjai.

Május 18-án, pénteken fél 9-kor reggeli, 9 órakor szentmise, utána indulás Kászonújfaluból Csíkszentgyörgy felé a Nyerges-tetőn keresztül a kászonújfalusi zarándokokkal. Május 19-én, szombaton reggel 7 órakor indulás Csíkszentgyörgyről Csíksomlyóra. A hazautazáshoz autóbuszokat biztosítanak. Bővebb tájékoztatása a 0745.407.326-os telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.