Felhívás!

Bírót vesztegetett meg

Bírót vesztegetett meg Románia

Ioan Becali feltételes szabadlábra helyezéséről döntött szerdán a Ialomiţa megyei törvényszék. A döntés jogerős, írja az Agerpres.

A törvényszék ezzel elutasította az Országos Korrupcióellenes Ügyészség fellebbezését, és fenntartotta a sloboziai bíróság március 5-én hozott döntését a volt játékosügynök feltételes szabadlábra helyezéséről. Ioan Becali volt játékosügynök 7 év és 4 hónapos, fivére, Victor Becali 5 év és 8 hónapos börtönbüntetését töltötte, amelyet 2016 novemberében a bukaresti ítélőtábla, majd jogerősen 2018 februárjában a legfelsőbb bíróság szabott ki rájuk egy bírónő, Geanina Terceanu megvesztegetése miatt.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség szerint 2009 áprilisa és 2012 májusa között a Becali testvérek és Cristian Borcea összesen 195 ezer eurót adtak Geanina Terceanu bírónőnek, aki ennek fejében a 2012. április 3-án kimondott ítéletében mindannyiukat felmentette a vádak alól a törvénytelen átigazolások perében. 2014 márciusában a bukaresti ítélőtábla hatályon kívül helyezte Terceanu döntését, és jogerősen elítélte a vádlottakat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások