Felhívás!

Ortodox afférok

Diana Oncioiu, a Dela0.ro elnevezésű független internetes újság munkatársa azt állítja, telefonon megfenyegették, hogy – idézzük – “betörik a fejét, ha továbbra is az ortodox egyház magán üzleti ügyeiről fog írni”.

Az újságírónő és munkatársai a “Legyen világosság!” (Să fie lumină) átfogó, többféle témájú riportsorozat részeként közöltek írásokat az ortodox egyházról, egy csoport például a moldvai Huszváros (Huși, Vaslui megye) teológiai főiskoláján történt szexuális visszaélések, ilyen jellegű botrányok hátterét vizsgálta az utóbbi időszakban.

Vasile Bănescu, a Román Ortodox Egyház (BOR) pátriárkájának sajtófelelőse közleményben válaszolt a Diana Oncioiu újságírónő korábbi nyilatkozatára. A szóvivő leszögezi, az egyház egyetlen tagja, sőt egyetlen igazi keresztény és ép lelkületű ember sem vetemedhet arra, hogy valakit halálosan megfenyegessen, még gyászos viccként sem!

A HotNews.ro hírportál által bemutatott közlemény szerint önmagát minősíti és arcátlanul vádaskodik, aki az ortodox egyházzal társítja a fenyegetéseket. Ugyanakkor Vasile Bănescu az egyháza nevében reményét fejezi ki, hogyha a fenyegetés valóban megtörtént, a tettest sikerül azonosítani és hatóságilag felelősségre vonni.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.