Felhívás!

Jászvásári “csodagyerek”

A Libertatea napilap természetes iróniával számol be arról, hogy Jászvásár (Iași) polgármesterének kisfia még egyéves sem volt, amikor  ingatlant vásárolt a moldvai város központi övezetében.

Amint a részletekből kiderül, Mihai Chirică polgármester fia, Ștefan Chirica alig 11 hónapos korában lett főszereplője egy 2018. augusztus 27-i ingatlan-tranzakciónak. Igaz, ügyvivő gyámként nagymamája, Silvia Chirica neve is szerepel a közjegyzői okiratokban. A 136 négyzetméternyi hasznos felülettel, valamint 836 négyzetméternyi telekkel és garázzsal rendelkező lakóház vételára 250 ezer euró volt, szerződés értelmében az eladónak 2019. február 27-ig kellett elköltöznie. Miután ez megtörtént, a másfél évesre fejlődött kisfiú idén május folyamán kérést nyújtott be a polgármesteri hivatalhoz (vagyis édesapjához), hogy a szóban forgó házat lebonthassák, egy másik – szintén aznap iktatott – igénylésben a gyermek kéri az építkezési engedély jóváhagyását, írja a Libertatea a reporteris.ro hírportál értesüléseire hivatkozva.

A 74 éves nagymama egyáltalán nem jött zavarba, amikor az újságírók a fura tranzakcióról faggatták. Azt mondta, az ő félretett pénzéből vásárolták az unoka nevére íratott ingatlant. “Igen, volt pénzem. Persze, hogy volt. Miért ne lehetett volna? Ha nem ittam, nem cigarettáztam, nem jártam semerre”, mondta, és azt is elárulta, a férjével együtt a nyugdíjuk havi 2400 lej. 

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.