Felhívás!

Önkéntes karanténba vonult Kovács Gergely gyulafehérvári érsek

Önkéntes karanténba vonult Kovács Gergely gyulafehérvári érsek Románia

Két hetet tölt önkéntes karanténban Kovács Gergely gyulafehérvári római katolikus érsek, miután március elején Rómában volt – számolt be a Krónika. Az egyházi elöljáró már Budapesten is eltöltött 14 napot házi elkülönítőben.

A főpásztor erről maga számolt be a Romkat.ro katolikus hírportálon vasárnap közzétett videóüzenetében. Kovács Gergely „szokatlannak és sajátságosnak” nevezte az üzenetet, melyet maga rögzített okostelefonján. Elmondta, újabb két hetet tölt önkéntes karanténban Gyulafehérváron, miután március elején Rómában járt. A katolikus főpásztor már másodjára vonult házi elkülönítőbe, hazaérkezése előtt ugyanis Budapesten is másoktól elkülönítve töltött két hetet.

Mint személyes hangvételű üzenetében fogalmazott, mindenekelőtt tájékoztatni szeretné híveit helyzetéről. Elmesélte, hogy március 10-11-én Rómában járt, hogy hazaköltözését megszervezze. „Bedobozolni ugyan sikerült, de a szállítmány már nem tudott elindulni” – fogalmazott a februárban beiktatott Kovács Gergely, aki gyulafehérvári érseki kinevezése előtt a Vatikánban teljesített szolgálatot.

Mivel időközben törölték a közvetlen repülőjáratokat, nem tudott hazajönni, és bár átszállással megoldhatta volna a hazautat, vörös zónából érkezőként intézményes karanténba küldték volna. Senkit nem tehetett ki egy esetleges fertőzés veszélyének, hangsúlyozta az érsek azon kérdésekre utalva, miért nem keresett „másfajta megoldást” a hazautazásra.

„Tisztességgel és becsülettel leültem Budapesten az önkéntes házi karantént” – mesélte a főpásztor, aki a magyar fővárosban elkülönítésben töltött idő után pénteken érkezett vissza Gyulafehérvárra.

„A lelkiismeretesen betartott 14 nap láz nélkül és tünetmentesen telt el” – mesélte az egyházi elöljáró, aki ennek ellenére újabb két hétre házi karanténba vonult, ezúttal Gyulafehérváron, az érsekség vendégszobájában.

(Krónika)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.