Felhívás!

Johannis: szigorúbban be kell tartanunk a hatósági rendelkezéseket

Johannis: szigorúbban be kell tartanunk a hatósági rendelkezéseket Románia

Klaus Johannis államelnök ismét felszólította a román állampolgárokat, hogy tartsák be a hatósági rendelkezéseket, figyelembe véve, hogy Romániában közel 2000-re emelkedett a koronavírusos esetek száma.

“Sajnálatos módon közel 2000 személyt fertőződött már meg Romániában az új koronavírussal. Ez sok, és jobban kell törekednünk mindannyiunknak arra, hogy korlátozzuk a vírus terjedését, szigorúbban be kell tartanunk a hatósági rendelkezéseket. Ne feledjék: kerüljék a találkozást más személyekkel, ha ez mégis elkerülhetetlen, ne érintkezzenek fizikailag velük, ne szorítsanak kezet, ne öleljék meg egymást, tartsanak távolságot egymás között” – üzente hétfőn a lakosságnak az államelnök a Cotroceni-palotában tartott sajtónyilatkozatában, miután megbeszélést tartott Ludovic Orban kormányfővel és több miniszterrel.

Ismét figyelmeztetett, hogy a legveszélyeztetettebbek a 65 éven felüliek. Emiatt felkérte a lakosságot, hogy az idős személyek védelmében 11 és 13 óra között, amikor a katonai rendelet lehetővé teszi az időseknek a lakás elhagyását a szükséges bevásárlás elvégzése miatt, ne menjenek bevásárolni, hagyják meg ezt az időszakot a nyugdíjasoknak.

Klaus Johannis államfő Ludovic Orban kormányfővel, illetve Florin Cîţu pénzügyi, Virgil Popescu gazdasági, Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel, Marcel Boloş európai alapokért felelős miniszterrel és a Lucian Bode szállításügyi tárcavezetővel tartott megbeszélést a koronavírus-járvány kapcsán.

Az elnök szerint a megbeszélésen szó volt az egészségügyi felszerelések beszerzéséről is.

“Egyre nehezebb beszerezni ezeket. Ez egy valós probléma. Ezért kezdtük el már hetekkel ezelőtt az olyan romániai gyártók azonosítását, akik elő tudnak állítani ilyen eszközöket. És az eredmények nem várattak magukra. A mai ülésen arról értesültem, hogy vannak vállalkozók, akik átálltak védőmaszkok, védőköpenyek előállítására, mások pedig összetettebb eszközöket, például lélegeztetőgépeket kezdtek el gyártani, amelyek nélkülözhetetlenek a sürgősségi eseteket ellátó részlegeken” – tette hozzá Johannis.

A vállalkozók legyenek proaktívak, álljanak ötletekkel a kormány elé

Felhívást intézett Klaus Johannis államfő a hazai vállalkozókhoz, hogy álljanak elő ötletekkel a koronavírus elleni küzdelemben használható anyagok, egészségügyi felszerelések gyártását illetően.

“Legyenek proaktívak, álljanak ötletekkel a kormány elé, mert érdekeltek vagyunk abban, hogy elsősorban romániai gyártású termékeket népszerűsítsünk ebben az időszakban. Ez egy nagyon jó lehetőség a romániai üzleti szféra számára. Szükség van ezekre az eszközökre” – fogalmazott az elnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások