Felhívás!

Mit érez egy koronavírussal fertőzött személy? Egy román orvos vallomásai a betegség lefolyásáról

Mit érez egy koronavírussal fertőzött személy? Egy román orvos vallomásai a betegség lefolyásáról Románia

Egy fiatal, más betegségben nem szenvedő orvos szerint az egész úgy kezdődik, mint egy megfázás. A COVID-19 első tünetei a torokfájás, fáradtság és a láz, amelyek két nappal a betegség kezdete után súlyosbodnak. Az orvos részletesen elmagyarázza a tüneteket.

“Úgy kezdődött, mint egy megfázás. Fáradtnak éreztem magam és fájt a torkom”, magyarázta Roxana Betea, akit megfertőzött a vírus, és a dévai járványkórházba utalták be.

Roxana fiatal orvos, nincsen más betegsége. Elmondása szerint gyorsan rájött, hogy vírusos, mivel a dévai megyei kórházban dolgozott, ahol akkor már voltak COVID-19-el fertőzött páciensek.

Az első tünetek március 28-án jelentkeztek, másnap meg is erősítették, hogy koronavírussal fertőzött. Két nappal később a tünetek súlyosbodtak. „Lázam volt, amelyet én már évek óta nem éreztem. Köhögni kezdtem és nagyon rossz volt a közérzetem” — mondta a Mediafaxnak.

Azt mondja, égett a torka és minden nyelésnél fájt. A rossz állapot körülbelül három-négy napig tartott.

„Azonnal infúziót kaptam a lázam csökkentésére, ami segített, mivel elég könnyen túlvészeltem ezt a nehéz időszakot. Szerencsém volt” – mondta Roxana Betea.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. április 9., 17:08
   ÉRTÉKELÉS: -5

   Nem valószínű, bár erre csak egy antigén teszttel lehetne megbizonyosodni. Viszont ha az volt, akkor nagy valószínűséggel elterjedt volna a közösségben február és március alatt és statisztikai alapon súlyos betegek és halottak is kellett volna legyenek. Ez viszont nem történt meg, így nagy a valószínűsége, hogy akinek Romániában hasonló tünete volt az év elején, az mással volt megfertőződve.