Felhívás!

Mire kér a “csodadoktor”

Mire kér a “csodadoktor” Románia

Virgil Musta, a Temesvári Victor Babes Kórház járványtani szakorvosa adott időszakban országos első volt az általa és egészségügyi csapata által kezelt koronavírus-fertőzöttek, Covid-19-es betegek gyógyulttá nyilvánításának számarányát tekintve.

A sajtó gyakran megkeresi, hogy tanácsait tolmácsolja a lakosságnak. Egyik legutóbbi nyilatkozatában Virgil Musta arra figyelmeztet, hogy függetlenül a központilag kiadott rendeletektől, három alapvető egészségvédelmi szabályt be kell tartani. Első a zsúfolt helyek, helyiségek elkerülése, mellőzése, második az arc- és orrvédő maszk viselése minden olyan helyen, helyiségben, ahol egynél több ember tartózkodik, és a harmadik, a legelemibb, de nagyon fontos szabály a rendszeres kézmosás – gyakorlatilag naponta annyiszor, ahányszor valaki számára indokolt, mert fertőzésveszélyes tárgyakra tette a kezét.

A “csodadoktorként” is emlegetett orvos óva int attól, hogy bárki is hitelt adjon az olyan félrevezető híreszteléseknek, miszerint a koronavírus-járvány nem is létezik, hiszen – hangsúlyozza – orvosként nagyon sok szenvedő embert látott idén. “Mérjék fel mindig a valós kockázatokat, tartsák be az egészségvédelmi szabályokat és óvintézkedéseket, kérjék másoktól is ugyanezt, ne utazzanak úgynevezett vörös övezetekbe, ahol sok a fertőzött és beteg, mellőzzék a zsúfolt helyeket. Mindannyian szeretnék üdülni, kikapcsolódni ezen a nyáron, mind megérdemeljük a normalitáshoz való visszatérést és a szabadságot, szabad életet, de a körülmények miatt ez csak lépésről lépésre, fokozatosan lehetséges, a szabályok betartásával”, mondotta Virgil Musta.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.