Felhívás!

Miniszteri intő az üdülőknek

Nelu Tataru egészségügyminiszter az egyik hírtelevíziónak adott interjújában egyebek között elmondta, a koronavírus-járvány Romániában ma már közösségi fertőződésekkel terjed.

Ez általánosságban is rossz hír, viszont orvosi szempontból az jelent nagy gondot, hogy míg a járvány legelején a kontakt-személyeket, közvetlen és közvetett fertőzőket sok-sok esetben azonosítani tudták, ez ma már legtöbbször lehetetlen, és a gócpontok “interaktivitása”, kapcsolódása, kölcsönhatása is élénkebb, nehezen követhető.

A miniszter aggasztónak nevezte a legnépszerűbb romániai üdülőhelyeken tapasztalt lazulást,  elsősorban a Prahova-völgyére és a tengerpartra utalt. Mint elmondta, valamilyen szigorítást, köztes rendszabályt muszáj bevezetni, visszaállítani a legforgalmasabb, leglátogatottabb üdülőhelyeken, másként semmibe veszhetnek az előző hónapok járványellenes erőfeszítései.

A közösségi fertőződések rátája 4 százalékos, ami kis szám, de magas arány, figyelmeztet Tataru, aki szerint a koronavírus-járvány második hulláma akár abból is kiindulhat, hogyha nem sikerül féken tartani az első hullámot, amelyről sokan tévesen hitték azt, hogy lecsengett.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. június 30., 10:35
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Itthon is sokan fütyülnek a szabályokra, elég csak a magyar hozzászólásokat olvasni vagy nyitott szemmel járni. Ha nem hiszel a vírusban. nem érdekel ha elkapod, legalább tartsd tiszteletben azokat, akik hisznek benne, esetleg jogosan félnek is tőle. Nem tudhatod, hogy a vásárlód (hello Amigo és más üzletek) vagy a sorban előtted álló milyen krónikus betegségben szenved, még ha fiatal is.