Felhívás!

Meghalt az első olyan romániai koronavírusos beteg, akinél igazolták a delta variánst

Meghalt az első olyan romániai koronavírusos beteg, akinél igazolták a delta variánst Románia

Meghalt egy Argeş megyei nő, akinél utólag kimutatták a koronavírus delta variánsát. Ez az első haláleset Romániában, amelyet ennek a vírustörzsnek tulajdonítanak.

A 72 éves – társbetegségként elhízással és magas vérnyomással küzdő – nő légzési elégtelenséggel került kórházba június 7-én. Állapota rohamosan romlott, majd június 18-án meghalt. Előzőleg mintát vettek tőle és elküldték a Cantacuzino Intézethez, amely csütörtökön közölte, hogy kimutatták a mintában a koronavírus delta variánsát – magyarázta a piteşti-i kórház intenzív terápiás osztályának vezetője, Luminiţa Galbenu.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) szerdán ismertetett előrejelzése alapján augusztus végére a koronavírus Indiában azonosított delta változata okozza majd a fertőzések 90 százalékát az Európai Unió országaiban.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatai szerint június 20-áig 44 fertőzöttnél azonosították a koronavírusnak ezt a változatát. Románia esetében egyelőre nem beszélhetünk e variáns közösségi terjedéséről – tették hozzá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások