Március 1-jére és nőnapra költünk…

Március 1-jére és nőnapra költünk… Románia

Átlagosan 180,15 lejt szán ajándékvásárlásra március 1-je és március 8-a alkalmából a romániai városi lakosság – derül ki egy felmérésből. Eszerint a megkérdezettek 60 százaléka 100 és 299 lej közötti összeget fordít meglepetésekre.

A városi környezetben élők 36,8%-a 100 és 199 lej, míg 22,3%-uk 200 és 299 lej közötti összegre vásárol. A lakosság jelentős része hagyományos márciuskákat, virágot és karkötőt szándékszik venni a tavasz ünnepe alkalmából, többen ékszereket, édességeket, kozmetikumokat vagy parfümöt választanak szeretteiknek. A nők jelentős része a karkötő formájú márciuskákat kedveli, a férfiak azonban mellre tűzhető brossokat, virágot vagy ékszereket vásárolnának leginkább. A válaszadók 75,2%-a édesanyjának szándékszik ajándékot vásárolni, míg 51,1 százalékuk a barátnőjét ajándékozza meg a tavasz kezdetén.

A férfiak zöme (86,7%) élettársát fogja meglepni, a nők 80,2 százaléka édesanyját örvendezteti meg ajándékokkal. A megkérdezettek több mint 20 százaléka interneten tervezi beszerezni az ajándékokat – derül ki a MEDNET Marketing Research Center felméréséből.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.