Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

KRESZ-módosítás: változnak az autó kölcsönadására vonatkozó szabályok

KRESZ-módosítás: változnak az autó kölcsönadására vonatkozó szabályok Románia

Február végén lépnek hatályba a legújabb KRESZ-módosítások, és az új rendelkezések szerint többek között magasabb bírságot szabnak ki az autójukat kölcsönadókra, ha nem hajlandóak megadni a rendőrségnek az alkalmi sofőr adatait. A vétkesek akár 2900 lejes bírságot is kaphatnak, és nem lesz lehetőségük 15 napon belül az összeg felét kifizetni. 

Hirdetés
Hirdetés

A rendőrök szerint a változtatások azért történtek, mert sok autótulajdonos nem volt hajlandó megadni az autót kölcsönvevő személy adatait, vagy pedig hamis információkat adtak meg.

Míg korábban egy autótulajdonosnak 652,5 lejes bírságot kellett fizetnie, ha 15 napon belül törlesztette az összeget, mostantól 1.305 lejt kell fizetnie, mivel ezután a büntetést teljes egészében ki kell fizetnie.

Az új módosítás azt is szabályozza, hogy milyen adatokat kell közölni a hatóságokkal.

„A kötelezettség akkor tekinthető teljesítettnek, ha a jármű tulajdonosa a megadott határidőn belül közli a közlekedési rendőrséggel a kérelemben szereplő nevét, személyi számát, illetve a lakcímére és a tartózkodási helyére vonatkozó adatokat” – mondta Claudiu Costea, a fővárosi közlekedési rendőrség szóvivője.

Nem mentesülnek a vállalkozások sem, ha nem közlik, hogy ki vezette az autót, miközben például áthajtott a piroson. A bírság az esetükben akár 14.500 lej is lehet.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük