Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a népszámlálás első szakasza

Elkezdődött a népszámlálás első szakasza Románia

Elkezdődött kedden a romániai nép- és lakásszámlálás első szakasza, amely március 13-áig tart – közölte az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Hirdetés
Hirdetés

Ebben a szakaszban zajlik az adminisztratív adatbázisokból történő adatátvétel.

A népszámlálás második, újdonságnak számító önkitöltős szakasza március 14-e és május 15-e között zajlik majd. Ebben az időszakban interneten keresztül lehet kitölteni a kérdőíveket, ez bármilyen okostelefonról, táblagépről, laptopról vagy számítógépről elvégezhető. A kérdőív román nyelven, a nemzeti kisebbségek nyelvén és angolul is elérhető.

A népszámlálás harmadik, személyes lekérdezéses szakasza május 16-án kezdődik és július 17-éig tart. Ebben a szakaszban személyesen keresik fel a számlálóbiztosok mindazokat, akik az előző szakaszban nem szolgáltattak magukról adatokat, és táblagép segítségével töltik ki az online kérdőívet.

A begyűjtött információkat a személyes adatok védelméről szóló hatályos jogszabályokkal (az EU2016/679-es rendelete) összhangban dolgozzák fel, és a bevitelt követően azonnal anonimizálják – szögezte le közleményében az INS. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük