Hirdetés
Hirdetés

Johannis: a hatékony közigazgatáshoz szerkezeti átalakításokra van szükség

Johannis: a hatékony közigazgatáshoz szerkezeti átalakításokra van szükség Románia

Szerkezeti átalakításokra van szükség egy hatékony és karcsú közigazgatási rendszerhez – jelentette ki kedden Klaus Johannis államfő, aki szerint időszerűvé vált a közméltóságok fizetésének befagyasztása.

Hirdetés
Hirdetés

Johannis a Cotroceni-palotában nyilatkozott a sajtónak, ahol többek közt azt a kérdést is neki szegezték, hogy véleménye szerint mennyiben csökkentené a költségvetési hiányt, ha elbocsátásokba kezdenének a központi és helyi közigazgatásban. Az elnök úgy felelt, ez részleges megoldást kínálna.

“A legnagyobb baj az, hogy tömegesen alkalmazták a PSD-seket, akiknek sok esetben megfelelő képesítésük sincs a szóban forgó állásra. De a PSD, látva, hogy elveszíti a kormányzást, utolsó pillanatban előretolta saját bandáit, és ha vissza akarunk térni egy hatékony, karcsú közigazgatási rendszerhez, akkor átszervezésre lesz szükség. Azoknak a személyeknek, akik szakmai okokból nem alkalmasak a feladatra, más munkahely után kell majd nézniük, míg a valódi szakembereket elő kell léptetni, hogy a nagy rendszerek (így a közigazgatás is) visszanyerjék hatékonyságukat” – jelentette ki Johannis.

A közméltóságok fizetésének befagyasztásáról az államfő úgy nyilatkozott, ezt az intézkedést “időszerűnek” tartja.

Úgy vélekedett, a polgármesterek inkább szimbolikus jelentőségűnek fogják tartani bérük befagyasztását, és el fogják fogadni azt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük