Felhívás!

Indulnak a “sívonatok”

Indulnak a “sívonatok” Románia

A Román Vasúttársaság (CFR) bejelentette, 2021. január 4-től órától február 28-ig  közlekednek majd a hagyományos “hóvonatok” (“Trenurile zăpezii” elnevezésű járatok), amelyek turistákat szállítanak néhány sízőhelyre, üdülőhelyre.

A fenti besorolás alá eső járatokon 25 százalékkal olcsóbban lehet másodosztályú menetjegyeket vásárolni. A kedvezmény az említett időszakban minden héten hétfőtől csütörtökig érvényes azokra az InterRegio jelzésű járatokra, amelyek az alábbi településeken megállnak, illetve onnan indulnak, oda érkeznek (végállomás esetén): Brassó, Szinaja, Predeal, Azuga, Busteni, valamint Dornavátra (Vatra Dornei város és fürdő).

A fővárosból Predeálig 30 lej 60 bani a kedvezményes menetjegy, Szatmárnémetiből Predeálig 84 lej 15 bani, utóbbinál 24 lej 75 bani a megspórolt összeg. A példákból kiderül, a kedvezmény érvényes az ország sok-sok vasútállomásáról, megállójából, amennyiben az utas a síközpontok valamelyikébe tart, vagy onnan haza indul, és a “hóvonatra” kér jegyet. A téli időszakban – igaz, csak hétvégeken – közlekedik a Prahova-völgyi InterRegio járat Brassótól Szinajáig és vissza, itt az árkedvezmények 31 százaléktól 56 százalékig terjednek.

(bl)  

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.