Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az államelnök munka- és útinaplója

Az államelnök munka- és útinaplója Románia

A capital.ro gazdasági portál felleltározta a Klaus Iohannis államfő 2020. évi külföldi utazásait, azzal a megjegyzéssel, hogy a határon túli látogatások, találkozók számát igencsak beszűkítette a koronavírus-világjárvány. De kilenc így is összejött, az összköltségek elérik a 3 millió lejt, igaz, az említett lap szerint ebben nincs benne a legutolsó, kisinyovi kiszállás.

Hirdetés
Hirdetés

A Iohannis, Iohannisné és kísérőik külföldi útjai év elejétől: Németország (Bajorország, majd Magdeburg), Izrael, Belgium (ötször Brüsszel), Moldovai Köztársaság. Jó néhány külföldi jellegű találkozót, megbeszélést, felszólalást, tárgyalást online rendszerben, interneten oldották meg. 

Itthon, a Cotroceni-palotában az államfő kihirdetett csaknem 300 törvényt, az adatösszesítésekig 28 törvényt megtámadott az Alkotmánybíróságnál. Év elejétől december 23-ig az államelnöki hivatalban összesen 38 kegyelmi kérvényt iktattak az érintett elítéltek, illetve jogi képviseleteik. December 23-ig egyiket sem írta alá Klaus Iohannis. Az államfő kiosztott több mint 740 különféle fokozatú, elnevezésű kitüntetést, a szám tartalmazza az elismerésben részesülő intézményeket is.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük