Felhívás!

Hótalanítás román módra: az autópálya egyik oldaláról a másikra

Hótalanítás román módra: az autópálya egyik oldaláról a másikra Románia

Videófelvétel készült egy hókotróról, amely az A2-es autópálya takarítása közben a havat az egyik menetirányról a másikra dobta át.

A Facebook-ra feltöltött videón látszik, amint a hóeltakarító jármű a frissen felszedett havat az autópálya másik oldalára dobja át, egy arra járó autót pedig teljesen belep hóval.

A bejegyzést több ezren osztották meg a közösségi oldalon, és több száz hozzászólás érkezett hozzá.

“Helyesen jár el. A havat a széliránynak megfelelően kell dobni. Később jön még egy munkagép, amelyik tovább dobja” – írja egy internetező.

“Az A2-es autópályán, mivel a szél szinte mindig észak-dél irányban fúj, a hótalanítás során a szél irányával megegyezően dobják át a havat. Ha a széllel szemben dobnák, azonnal visszafújná az útra. Azután a másik irányból jön egy újabb jármű, amelyik a mezőre dobja a havat” – magyarázza egy másik.

“Csak nálunk történhet meg ilyen, amennyi eszük van…” – fűzte hozzá keserűen egy másik hozzászóló.

“Így már érthető, hogy mire megy el a hótalanításra szánt pénz… az út egyik oldaláról a másikra sétáltatják a havat, egészen tavaszig” – tette hozzá valaki.

FRISSÍTÉS: Az útügy szerint az autópálya le volt zárva

A Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság tájékoztatása szerint csak akkor szokták a havat az autópálya egyik oldaláról a másikra dobni, amikor erős keresztszél fúj, ilyen esetekben azonban lezárják az illető útszakaszt.
 
“A Facebook-on közzétett felvételek ismét bizonyítják egyes autóvezetők fegyelmezetlenségét, akik megszegték a korlátozásokat, és felhajtottak egy forgalom elől lezárt autópálya-szakaszra, ezzel veszélybe sodorva mind saját, mind a hótalanítást végző személyek biztonságát” – közölte a vállalat.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 12., 13:23
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nemrég láttam egy olyan képet ahova az útkezelők kitettek kettő darab behajtani tilos táblát meg egy másikat hogy drum inzapezit de az uton még egy csepp eső sem volt,nemhogy hó! ,aztán volt egy egyirányú tábla meg egy 40 km sebesség korlátozó tábla.

  • User
   Dátum: 2020. február 12., 16:46
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Az, hogy a tábla helyén nincs hó, nem jelent semmit. Lehet, hogy a következő lehajtó előtt van, lehet, hogy tudják, hogy hamarosan hó és szél lesz.
   Miért olyan nehéz betartani a jelzéseket?

 • User
  Dátum: 2020. február 14., 10:55
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mert ugye ,hogy amikor a Notre Dame leégett mindenki elment oda,hogy győződjön meg róla…vagy az ausztráliai bozóttüzeket is…igen ,tudom vannak olyanok is ,úgy hívjak őket katasztrófa túristák.De a kép reális aut hiszem a foter .ben jelent meg…a mess .en is átküldem ismerősöknek.

 • User
  Dátum: 2020. február 14., 16:15
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Lehet a kép reális, de egy kép nem mondja el a teljes történetet és nemegyszer használtak olyan képeket, videókat akár újságok, amelyek nem hamisak, csak épp nem arról a helyzetről szólnak
  Keress rá pl. “drum inzapezit” és ott vannak olyan képek, ahol száraz lezárt út van, de messziről látszik, hogy azt igaziból nem a hó miatt tették. Sokat nem is az út fenntartó, hanem az úton dolgozó munkások raktak ki. Az ott mind említett képet nem találtam meg.