Felhívás!

FRISSÍTVE: Erős szél miatt nem üzemel a Bâlea-tóhoz szállító drótkötélpályás felvonó

FRISSÍTVE: Erős szél miatt nem üzemel a Bâlea-tóhoz szállító drótkötélpályás felvonó Románia

Szerdán ismét megközelíthetetlenné vált a Fogarasi-havasokban lévő Bâlea-tó, miután a Transzfogarasi-úton lezárták a forgalmat, a drótkötélpályás felvonó pedig nem üzemel, mivel óránként 76 kilométeres sebességgel fúj a szél.

A Fogarasi-havasokban, 2034 méteres magasságban fekvő Bâlea-tó környékén heves szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.

Tavaszig már csak drótkötélpályás felvonóval lehet megközelíteni a Bâlea-tavat. A felvonó 3700 méteres távot tesz meg, de csak megfelelő meteorológiai körülmények között üzemel. Egy felnőtt számára 70 lejbe kerül az oda-vissza út a Bâlea-tóig.

A térségben még nincs hó, de a forgalmat már lezárták a 7C jelzésű országút (közismert nevén Transzfogaras) 104-es kilométerszelvénye (Argeş megye, Piscu Negru) és a 130-as kilométerszelvény+800 m (Szeben megye, Bâlea Vízesés vendégház) között.

FRISSÍTÉS: Csütörtökön ismét üzemel a felvonó

Csütörtökön ismét beüzemelték a Bâlea-tóhoz szállító drótkötélpályás felvonót. Ezzel ismét megközelíthetővé vált a Fogarasi-havasokban lévő Bâlea-tó, miután a Transzfogarasi-úton lezárták a forgalmat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.