Felhívás!

Temesvár: újabb személyek lettek rosszul a kiürített tömbház lakói közül

Temesvár: újabb személyek lettek rosszul a kiürített tömbház lakói közül Románia

Újabb személyek hívtak mentőt rosszullét miatt a temesvári Mioriţa út 8. szám alatti tömbház lakói közül, akik már november 18-a, a hatóság által elrendelt evakuálás óta nem laknak otthon, nyilatkozta szerdán Elena Megherea, a Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

A szóvivő rámutatott, három hívás érkezett szerdán az 112-es sürgősségi hívószámra.

“Egy asszonyról és két gyermekéről (12 és 14 évesek), egy felnőttről, illetve egy másik, 11 éves gyermekről van szó. A felnőtteket a sürgősségi kórházba, a gyerekeket a Louis Ţurcanu kórházba vitték. Mind az öten a Mioriţa út 8. szám alatti tömbházban laktak, de a november 18-ai, 14 órakor elrendelt evakuálást követően máshol húzták meg magukat” – mondta el Elena Megherea.

A temesvári megyei kórházban jelenleg 10 személyt ápolnak, a városi kórházba egy felnőtt van beutalva, egy másiknak pedig most mérik fel az állapotát, a Louis Ţurcanu gyerekkórházban 29 gyermeket kezelnek, kettőt pedig most vizsgálnak meg, tájékoztat még az ISU.

A helyi hatóságok által rendelkezésre bocsátott menedékhelyeken jelenleg öt személy tartózkodik.

44 személyt, köztük 32 gyermeket ápolnak még kórházban

Negyvennégy személyt, köztük harminckét gyermeket ápoltak még a temesvári kórházakban szerda este a kártevőirtás okozta tragédia nyomán, amelyben két kisgyerek és egy nő meghalt – tájékoztatott az egészségügyi tárca.

A minisztérium kedd esti közleménye szerint 9 személyt a Pius Brînzeu Megyei Klinikai Sürgősségi Kórházban, hármat a temesvári városi kórházban és 32 gyermeket a Louis Ţurcanu sürgősségi gyerekkórházban ápolnak.

A 44 személyből négy, 11 és 16 év közötti fiatal szerdán jelentkezett a kórházban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.