Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is Dan Barna marad az USR elnöke

Továbbra is Dan Barna marad az USR elnöke Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjainak háromnegyede úgy döntött, hogy Dan Barnának maradnia kell az párt élén. Ezt maga Barna közölte szerdán egy sajtótájékoztatón.

Hirdetés
Hirdetés

Dan Barna az USR tagjai között végzett konzultáció eredményéről számolt be szerdai sajtótájékoztatóján.

„Konkrétan arra a kérdésre kellett választ adni, hogy Ön szerint Dan Barnának le kell-e mondania az USR elnöki tisztségéről? Kollégáink (…) úgy döntöttek, hogy folytassam ezt a munkát. 75% – gyakorlatilag a párt háromnegyede – úgy érezte, hogy nem kell lemondanom. Egész pontosan a megkérdezettek 74,47%-a nemmel válaszolt kérdésre, 24%-a pedig igennel. Gyakorlatilag 7.189 párttag úgy gondolja, hogy folytatnunk kell „- mondta Barna egy sajtótájékoztatón

Hozzátette: az USR tagjainak döntése „világos”, „egyértelmű”.

„Ez gyakorlatilag egy olyan eredmény, amelyért köszönetet mondok a kollégáknak. Ez egy olyan eredmény, amely arra késztet bennünket és arra kötelez engem, hogy összpontosítsunk a következő politikai célokra. Vasárnap választások lesznek. Arra bíztatom a választókat, hogy menjenek el szavazni. Arra kérem támogatóinkat, hogy szavazzanak a jelenlegi elnökre, majd ezt követően visszatérünk a parlamenti logikába, nyomon követjük a kormány tevékenységét, mindent megteszünk, hogy az Orban miniszterelnök által tett ígéret, hogy a polgármestereket két fordulóban válasszák meg, megvalósuljon”- mondta Dan Barna.

Az USR tagjai péntektől kezdve öt napon keresztül online szavaztak arról, hogy Dan Barna továbbra is a párt vezetésében maradjon-e vagy sem. Az USR közleménye szerint, a belső konzultáció öt napján 9.665 tag szavazott. A konzultációra az USR vezetőjének kérésére került sor. A pártelnök azért kért bizalmi szavazást a tagságtól, mert az államelnök-választások első fordulóján nem érte el a várt eredményt, miután a szavazatok 15%-val a harmadik helyen végzett.

A helyhatósági választások előtt nem valószínű az USR és PLUS egybeolvadása

A helyhatósági választások előtt nem valószínű az Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) egybeolvadása – közölte Dan Barna.

Meglátása szerint a Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR-PLUS) megerősödve jött ki a választásokból.

Emlékezetett: az Orban-kabinettel való együttműködés nem tekinthető „biankó csekknek”.

Hozzátette: az USR PLUS-nak és a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) közös jelöltet kell állítania a bukaresti főpolgármesteri tisztség elnyeréséhez.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük