Felhívás!

Elektronikus karkötőkkel fogják figyelni az otthoni elkülönítésben levőket

Elektronikus karkötőkkel fogják figyelni az otthoni elkülönítésben levőket Románia

A román hatóságok kedden bejelentették: elektronikus karkötőket akarnak bevezetni azok számára, akiket otthoni elkülönítőbe küldtek, miután járványügyi szempontból veszélyesnek számító – a koronavírus által érintett – térségekből érkeztek az országba.

“Így látni fogjuk, hogy otthon ülnek-e, vagy a plázákban lófrálnak” – mutatott rá Nelu Tataru belügyi államtitkár. A bukaresti első kerületben kísérleti jelleggel bevezetett készülékek a viselő testhőmérsékletét is mérik, így a járványügyi hatóságok azonnal észlelik, ha viselője belázasodik.

A belügyminisztérium egyelőre 350 elektronikus karkötővel rendelkezik, a hét végéig pedig további 500-at, a következő hetekben pedig újabb 3000-et kap.

Romániában jelenleg 107 embert tartanak megfigyelés alatt intézményesített karanténban, 11 ezret pedig otthonában szigeteltek el, miután olyan térségekből érkeztek az országba, ahol sok koronavírus-fertőzést regisztráltak.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 11., 17:02
  ÉRTÉKELÉS: 14

  A vadállatok jönnek haza! Miért nem tudnak ott maradni?! Sárfalvánál most vitatkozik 1 sor olasz rendszámú autós az őket kisérő rendőrökkel! Valószínű nem akarnak Focsani fele menni!!! Miért kell beengedni a karanténból jövőket?!

 • User
  Dátum: 2020. március 12., 9:57
  ÉRTÉKELÉS: 7

  es mi a helyzet a kezdivasarhelyi kukas romakkal???? a tegnap a kauflandot elarasztottak,kerdeztuk,honnan kerultetek elo,mondjak Ausztraliabol…igen,onnan????!!!azt se tudjak mit hazudjanak….tudom,hogy Olaszorszagba gyulaznak(kodulnak)…talan ok is kaptak karkotot?