Felhívás!

Eladják a Kárpátok levegőjét!

Mihai Arsene mérnök, az Energy RoAir nevű cég alapítója nagyon leleményes – sokak számára talán hihetetlen, nehezen elképzelhető – vállalkozást indított és működtet a cégtársakkal együtt. Levegővel kereskednek!

A mérnök érdeklődéssel tanulmányozta azokat a leírásokat, híreket, beszámolókat, amelyek arról szólnak, hogy a világ több nagyvárosában, például Kínában a légszennyeződés miatt nagyon felkapott áru a palackozott friss levegő. Ennek ismeretében, és megfelelő szakmai képzettségéből adódóan, a Kárpát-vonulat bércein túrázva jött az ötlete Mihainak, hogy ő is palackozhatna friss, ózondús levegőt. Amikor hozzálátott az ötlet megvalósításához, felhasznált minden rendelkezésre álló tudományos adatot. Megkereste azokat a helyeket, övezeteket, ahol Erdélyben és Romániában a legtisztább a levegő, a legjobbak a mérési mutatók. Az Energy Ro-Air márkát viselő palackozott havasi levegő a svájci Alpokból származó termékekkel vetekszik, noha ott gazdagabb hagyománya van az “oxigéndugaszolásnak”.

A koronavírus-világjárvány okán a palackozott levegő még keresettebbé vált, mert emberek milliói, százmilliói kényszerültek arra, hogy idejük jelentős részét a lakásukban vagy a szmogos utcákon töltsék. A Kárpátok magaslatairól származó palackozott levegő egységára 10-15 euró, nyilván, ez nem csak egy-két szippantásra elegendő adag. A megrendelők között sok a sportoló, illetve sportklub, s a hírek szerint vannak búvárok is, akik a Kárpátokban “fogott” levegővel merülnek a tavak, tengerek, óceánok mélyébe.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 20., 8:07
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Fikker János:

  Hova tűnt…

  Csak addig élsz, amíg van Levegőd!
  Mindenki tudja,hogy az Élet,
  azért van, mert a Teremtőd,
  azt is megtette érted,
  hogy ózondús levegőben élhess…

  De Te, szippantva, nem ügyeltél,
  hogy a Leged, maradjon tiszta!
  Gondolkozz el, miket műveltél,
  tekints múltadra, vissza.
  Miket alkottál, és mire mentél ?

  Fogy, és silányodik az Élet.
  S már kapkodod, a Levegőt.
  Elhagy hited, hiú reményed,
  és ellenséged lesz a Föld.
  Ember,hova tűnt, régi fényed ?!

  2020 Szeptember 20.