Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîțu: elkezdjük az immunizálást a Johnson & Johnson oltóanyagával is

Cîțu: elkezdjük az immunizálást a Johnson & Johnson oltóanyagával is Románia

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) döntése nyomán Románia elkezdi az immunizálást a Johnson & Johnson termékével is – jelentette ki szerdán Florin Cîţu miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfőt megkérdezték, hogy miután az EMA úgy döntött, a Johnson & Johnson által kifejlesztett vakcina esetében az előnyök magasabbak, mint a kockázatok, elkezdi-e Románia is az immunizálást ezzel a termékkel.

„Igen. Az EMA eme döntése nyomán elkezdjük az immunizálást a Johnson & Johnson termékével is. Ezt szándékoztuk használni eredetileg a mobil oltóközpontokban, amelyekben végül Pfizerrel kezdtünk el oltani. Meglátjuk, hogyan döntünk a továbbiakban, lehet visszatérünk az eredeti tervhez” – fejtette ki Florin Cîţu a Victoria-palotában.

Felgyorsítaná az oltási kampányt

A miniszterelnök bejelentette, a prefektusokkal, az önkormányzati vezetőkkel, a tanügyi alkalmazottakkal tárgyal a következő napokban az oltási kampány felgyorsításáról.

Florin Cîţu azt mondta: felkér minden olyan személyt akiben „bíznak az emberek”, orvost, tanárt, lelkészt, polgármestert, családorvost (ha van), hogy népszerűsítse az oltási kampányt.

Kifejtette: az öt, illetve tízmillió beoltott elérése, nem egy „szeszély”, hanem egy fontos küszöbérték, hogy visszatérhessünk normális életünkhöz.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük