Felhívás!

BOR szóvivője: az ortodox egyház teljes mértékben támogatja az orvosok által javasolt oltást

BOR szóvivője: az ortodox egyház teljes mértékben támogatja az orvosok által javasolt oltást Románia

A román ortodox egyház (BOR) mindig is példamutatóan támogatta az orvosok által javasolt oltást – jelentette ki kedden a pátriárka szóvivője.

Vasile Bănescu egy közleményben arra reagált, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint a Durău nevű Neamţ megyei település ortodox kolostorának papja, Teodosie Paraschiv a koronavírus-járvány létezését is kétségbe vonta híveinek tartott beszédében, az oltást méregnek nevezte, és azt állította, hogy a vakcinákkal földönkívüliek a Föld lakosságának csökkentését és egy világkormány hatalomra juttatását próbálják elérni.

A román ortodox egyház szóvivője szerint az ehhez hasonló üzenetek elrugaszkodtak a valóságtól, alapjaiban keresztényellenesek, és mérgezőek a közösségre nézve, amelynek így is “egy apokaliptikus összeesküvés-elmélet által táplált oltásellenességgel kell megküzdenie.” Az ilyen üzenetek kompromittálják azokat is, akik ezeket hangoztatják, és azokat is, akik ezeket a médiában terjesztik, hatásukra pedig az emberek elveszítik józan ítélőképességüket – szögezte le Vasile Bănescu.

Az egyház elítéli ezeket az abszurd üzeneteket, amelyeknek semmi közük a hiteles keresztény realizmushoz és a felebaráti szeretethez – tette hozzá a BOR képviselője.

Vasile Bănescu azt is hangsúlyozta, hogy az egyházmegyéknek kötelességük szankcionálni azokat a tagjait, akik egyházon kívüli üzeneteket fogalmaznak meg nyilvános formában. Ezek a megbocsáthatatlan vétségek ugyanis érdemtelenül vetnek rossz fényt az ortodox egyházra, amely Románia legkaritatívabb intézménye – nyomatékosította a szóvivő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.