Hirdetés
Hirdetés

Bíróság elé állította a DNA Adrian Chesnoiu volt mezőgazdasági minisztert

Bíróság elé állította a DNA Adrian Chesnoiu volt mezőgazdasági minisztert Románia

Bíróság elé állította hivatali visszaélés vádjával a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Adrian Chesnoiu volt mezőgazdasági minisztert.

A DNA szerdai közleménye szerint a szociáldemokrata politikus mellett vádat emeltek a mezőgazdasági tárca több magas rangú hivatalnoka ellen is.

A vádirat szerint Adrian Chesnoiu február 9. és április 11. között miniszterként rávette az egyik beosztottját, aki akkoriban több vizsgabizottság tagja volt, hogy bocsássa a bizalmi embere, Andrei-Cristian Răducan rendelkezésére négy minisztériumi állásra meghirdetett írásbeli versenyvizsga tételeinek egy részét. Ezek a tételek utóbb eljtutottak a tárcavezető által “jóváhagyott” négy jelölthöz. Utóbbiak egyike a sikeres írásbeli vizsga után megbukott a szóbelin.

Az ügyészek szerint Adrian Chesnoiu utasítására az egyik jelöltet a vizsgabizottság tagjainak át kellett engedniük, annak ellenére, hogy az írásbeli vizsgán nem érte el a szabályok által előírt minimális pontszámot. Az illető így megkapta a megpályázott minisztériumi állást, amelynek betöltésének ideje alatt összesen 50.995 lej fizetés kapott. Ezt az összeget le is foglalta a volt miniszter vagyonából a DNA.

Adrian Chesnoiu büntetőperét a legfelsőbb bíróságon tárgyalják.

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük