Hirdetés
Hirdetés

Átadták a forgalomnak a Nagyszeben-Piteşti sztráda első, 13 kilométeres szakaszát

Átadták a forgalomnak a Nagyszeben-Piteşti sztráda első, 13 kilométeres szakaszát Románia

Csütörtök délután megnyitották a forgalom előtt az A1-es autópálya Nagyszeben és Piteşti közötti részének első, 13,17 kilométeres, Nagyszebentől Bojcáig (Boiţa) tartó szakaszát – tájékoztatott a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

A sztrádaszakaszt egy osztrák vállalkozás építette meg, és 4 hónappal az eredetileg megszabott határidő előtt befejezte a munkálatokat – olvasható a társaság közleményében.

A csütörtök délelőtt Bákóba látogató Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter kijelentette, nagyon fontos szakaszról van szó, ez lévén az első elkészült rész, amely megközelíti a Déli-Kárpátokat. Elmondása szerint a munkálatok jól haladnak a hegyvonulat déli oldalán is, Piteşti és Curtea de Argeş között 25 százalékos az előrehaladás. A 2-es, 3-as és 4-es, nehéz szakaszokra is aláírták már a szerződéseket, és a tervezés elkezdődött. A 4-es szakasz építését 2023 tavaszán kezdik el – tette hozzá a tárcavezető.

A sztrádaszakasz építését európai alapokból finanszírozták, a munkálatokat 2020 márciusában kezdte el a versenytárgyalást megnyerő Porr Construct osztrák cég.

A Nagyszeben és Piteşti közötti 122,11 kilométer hosszú autópálya megépítését öt szakaszra osztották (Nagyszeben – Bojca, Bojca – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş és Curtea de Argeş – Piteşti), nyolc csomópont és kilenc alagút lesz rajta.

forrás: Agerpres

fotó: Asociația Pro Infrastructură/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük