Felhívás!

A PNL megkezdte a Johannis jelölését támogató aláírásgyűjtési kampányt

A PNL megkezdte a Johannis jelölését támogató aláírásgyűjtési kampányt Románia

Szüksége van egy jelzésre a román állampolgárok részéről, hogy támogatják őt, jelentette ki Klaus Johannis államelnök szombaton, a fővárosi Egyetem (Universităţii) téren, ahol a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elindította az aláírásgyűjtési kampányt az államelnöki jelölés támogatására.

“A PNL-vel együtt elindítottuk az aláírásgyűjtési kampányt. Nagyon sokan vannak itt, és örvendek, hogy jobb lábbal kezdjük el ezt az akciót. Remélem, hogy minél több állampolgár aláírja a jelölésemet támogató listát. Szükségem van erre a jelzésre a románok részéről, azt akarom, hogy együtt folytassuk. Fontosnak tartom ebben a pillanatban azt hangsúlyozni, hogy ‘együtt’, mivel együtt kell újraépítenünk a román államot. A PSD kudarcközeli állapotba taszította Romániát. Világos tehát: ez így már nem mehet tovább, szinte mindent újra kell építenünk. Hajlandóak vagyunk, én hajlandó vagyok erre, tudom, hogyan kell cselekednünk, és meggyőződésem, hogy a parlamenti választások után, legyenek azok beütemezés szerintiek, vagy előrehozottak, összehozok egy erős csapatot a PNL és a többi ellenzéki párt képviselőiből, amellyel elkezdhetjük a munkát egy normális, egy jobb Románia érdekében” – fejtette ki Johannis támogatói körében.

Az államfő utalt ugyanakkor a Victoriei térre tervezett tüntetésre is.

“Augusztus 10-e – most egy éve valami olyasmi történt, ami nagyon szépen kezdődött. A román állampolgárok békés tüntetésre gyűltek össze, de az esemény a rendszerváltás utáni időszak egyik nagy tragédiájába torkollott. A PSD-s kormány botokkal, könnygázspray-vel támadt rá saját állampolgáraira. Én nem akarom, hogy ez valaha is még egyszer megismétlődjön” – mondta Johannis.

Hozzátette, ki kell hogy derüljön, mi is történt egy évvel ezelőtt, és reményét fejezte ki, hogy a szombati tüntetésen a kormány tartózkodni fog az erőszakos megnyilvánulásoktól, és csak azt teszi, amit tennie kell, nyugalmas körülmények között fenntartja a rendet.

Orban: Johannis újraválasztása jelentené azt az alapot, amelyre Romániát újra fel lehet építeni

Klaus Johannis államelnök újraválasztása jelentené azt az alapot, amelyre Romániát újra fel lehet építeni, jelentette ki Ludovic Orban, a PNL elnöke szombaton.

‘Támogatjuk Klaus Johannis államfőt egy újabb mandátumra, hogy egy erős, normális, működőképes, a világ által tisztelt Romániát garantáljunk minden román állampolgárnak. Támogatjuk Johannis újraválasztását, mivel mi úgy gondoljuk, az államfő újraválasztása jelenti azt az alapot, amelyre Romániát újra fel lehet építeni, egy olyan országot, amelynek minden állampolgára valóban otthon érzi magát’ – fejtette ki Orban a fővárosi Egyetem (Universităţii) téren, ahol a PNL elindította az aláírásgyűjtési kampányt Johannis újabb államelnök-jelölésének támogatására.

A minden demokratikus társadalomban létező jogokat és szabadságokat végre a romániaiaknak is élvezniük kell, az állami intézményeknek pedig az állampolgárok érdekeit, és nem a politikai klientúrák érdekeit kell szolgálniuk, folytatta a liberális vezető.

Elmondása szerint Johannis mindig a románok pártján állt, és nem azokén, akik le akarták foglalni saját érdekeiknek az állami intézményeket, vagy azokén, akik folyamatosan lábbal tiporták az állampolgárok jogait és szabadságait.

Rareş Bogdan, a PNL első alelnöke a maga során utalt az egy évvel ezelőtti tüntetésre.

“Egy évvel ezelőtt Románia átélte a rendszerváltás utáni időszak egyik legnehezebb napját” – mondta, hozzátéve, reméli, hogy végül is ki fog derülni, mi is történt valójában tavaly augusztus 10-én, és a vétkesek kilétére is fény derül.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.