Hirdetés
Hirdetés

A magyar is mutathat példát

A magyar is mutathat példát Románia

Míg Magyarország nyártól a csehekkel közösen állít össze fegyvereket, addig Románia ezen felbuzdulva Olaszországgal veszi fel a témában a kapcsolatot. Ihletet kaptunk.

Hirdetés
Hirdetés

Nyáron megkezdődhet a magyar-cseh fegyverek gyártása, és a románok hasonló lépésre készülnek, az olaszokkal kötnek szerződést – írta tegnapi számában a Magyar Nemzet. Szakértők szerint a magyar példa alapja lehet a kelet-közép-európai fegyveripar fejlődésének, mert a tagállamok egy része így növelheti a hadi kiadásait, hogy megfeleljen a NATO elvárásainak.

Hamarosan gyártósorok érkeznek Kiskunfélegyházára, hogy megkezdjék azoknak az új cseh-magyar fegyvereknek az előállítását, amelyről még az előző választási ciklusban írt alá megállapodást a honvédelmi miniszter. Magyar mintára Románia szintén új fegyverek gyártásába kezd az olasz Berettával.

A NATO azt szeretné, ha a tagállamok mindegyike a GDP-jének két százalékát költené védelmi kiadásokra, a fegyvergyártás pedig beleszámolható az ilyen jellegű költségekbe. Vélhetően ezért döntött úgy nemrég Románia is, hogy fegyvergyárat hoz létre, és az olasz Berettával köt szerződést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük