Hirdetés
Hirdetés

Medvebocsokat árusítanak?

Medvebocsokat árusítanak? Románia

Érdekes feltételezéssel rukkolt elő a Pro TV, miután országos hír lett abból, hogy a szomszédos Hargita megyében egy férfi életét veszítette a Kárpátok királyával való találkozás után. A televízióadó szerint sokan pénzt keresnek medvebocsok eladása révén, és nem kizárt, hogy a legutóbb pórul járt áldozat is ezért ment a medve barlangjához.

Hirdetés
Hirdetés

A Pro TV rejtett kamerás riportot készített, ami azt mutatja be, hogy Székelyföldön igenis állatkereskedelem zajlik, mi több, ennek a legnagyobb közösségi oldalon, a Facebookon is nyoma van. A riporterek ugyanis egy Hargita megyei illetőt értek tetten, aki eladásra kínált két medvebocsot.

A riport szerint egy olaszországi illetőségű, de Csíkszeredában élő férfi osztott meg képeket a közösségi oldalon azzal a megjegyzéssel, hogy két, az erdőben „talált” medvebocsot kínál eladásra. A rejtett kamerával felvett beszélgetésből kitűnik, az olasz már túladott a szerencsétlen állatokon, és egyelőre nincs is több „raktáron”, elmondása szerint a legutóbbi példány Balánbányára került. Viszont a beszélgetésből kiderül, hogy „témában van”, ugyanis szemrebbenés nélkül mondja, hogy a bocsok példánya 500-600 euróért járja, és azzal is tisztában van, hogy az emberek miért mondják, hogy „nincs medvéjük” (!). „Nyilatkozni kell, hogyan került hozzád, hol találtad. Ha nem tudod, akkor börtönbe zárnak” – magyarázza bölcselkedve. Hozzáteszi: ingyen gondozásba adná a bocsokat, talán adott is, de nem mondhatja el, kinek.

A balánbányai vadállatgondozó központ illetékese az újságíróknak elmondta: valóban kaptak egy bocsot valakitől, de az olasz által megjelölt időpontnál egy nappal korábban, és az illető azt is tudomásukra hozta, hogy ő bizony pénzért vásárolta a macit egy hálózaton (!) keresztül. A tévének Bereczky Leonárd, a központ ügyvezetője a következőket mondta: „Két napja kaptunk egy medvebocsot Csíkszeredából egy állatszerető illetőtől, aki látta, hogy milyen törvénytelenség zajlik, és meg akarta menteni a kis medvét. Úgy sejtem, Kőrispatakon az ember (a medvetámadásban elhunyt illető – szerk.) sem tisztességes szándékkal ment a medve búvóhelyéhez.”

A Pro TV riportja szerint gyanút ébresztő az is, hogy a szemtanúk elmondása arra enged következtetni, a 35 éves férfi el akarta kergetni az anyamedvét a bocsok mellől, és ez lett a veszte. „A bocsokat akarta látni. Bement a gödörbe, a medve pedig behúzta a barlangjába” – idéz a tévé egy helybélit.

A bocskereskedelem tényét erősíti az is, hogy miután az olasszal közölték, hogy a beszélgetést rögzítették, az visszakozott, és azt állította, a kismedvéket a kapuja (!) előtt találta. Hihetetlen, de azonnal akadt egy másik illető, aki kérésre hajlandónak mutatkozott szerezni egy másik bocsot. Amint talál, hívja a szerkesztőket, mondta.

A riportban szerepelő Liviu Cioineag, a Natura 2000 Koalíció igazgatója elmondta: egy jelenségről van szó. „A kliensek között vannak bel- és külföldi állatkertek, de ugyanakkor olyan vendéglők is, ahol a menüben szerepel a medvehús. Ezen kívül akadnak olyan meggondolatlan magánszemélyek, akik medvét szeretnének maguknak. Egy kifejlett állat esetében nehezebben megy a dolog, de egy boccsal már könnyű üzletelni” – mondotta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 29., 7:41
  ÉRTÉKELÉS: -4

  El is hisszük! A riporterek mindig is nagy kakakavarok voltak és lesznek! Én is kapnék a környékünken olyan kretént aki csomag cigiért és 1 üveg piáért szörnyebb dolgokat is nyilatkozna!!!!😁

 • User
  Dátum: 2019. március 29., 16:19
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Persze, hogy kapnal olyan kretent a kornyekeden. Es olyant is akit elobb jol le tudsz itatni, hogy aztan az italtol batran bemenjen a medve barlangjaba es reszegsegeben meg ostobasagaban megolesse magat, hogy a magadfajtak igazolni tudjak Bukarest elott: ime most mar a medve embert is olt !