Felhívás!

Röviden

Röviden Románia

Épül az Összetartozás Temploma

Jó ütemben halad az Összetartozás Templomának építése. 2019. január 17-én kezdődött el a templomot tartó cölöpök lehelyezése, a Katan Consulting kivitelező cég pedig néhány héten belül mind a 30 cölöpöt a helyére tette. A tartóoszlopok 12 méter mélyre érnek le, egyenként 88 cm átmérőjűek. Ezek biztosítják majd a bözödújfalusi új istenháza stabilitását. Tegnap Csibi Attila, Erdőszentgyörgy polgármestere a helyszínen nyilatkozott a sajtónak, kijelentve, hogy jelen állás szerint tartható az Összetartozás Temploma megépítésének a határideje, ami 2019. július végét jelenti, így augusztus 3-án át is tudják adni, ugyanis ekkor lesz az évtizedek óta hagyománnyá vált bözödújfalusi találkozó. A templom építési költségeit 300 ezer euróra becsülték, azonban mintegy 20 ezer euróval ennél több lesz a végösszeg.

Előre az órákat!

Az Európai Bizottság eredeti javaslata szerint idén állították volna át utoljára az órákat az unióban, de ez egyes tagországok fenntartásai miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021. Vasárnap Románia is áttér a nyári időszámításra, hajnali 3 óráról 4 órára állítjuk át az órákat.

 

Jé, Funar!

Többek között az RMDSZ és a magyar kormány összeesküvéséről, a román állami vezetők hazaárulásáról, Erdély elcsatolásáról ír a pápalátogatás kapcsán, és Márton Áront gyalázza Gheorghe Funar egy szerdán megjelentetett cikkében – írja a maszol.ro. A szélsőségesen nacionalista egykori kolozsvári polgármester a kétes hitelességű justitiarul.ro című internetes portálon fejtette ki nézeteit a katolikus egyházfő közelgő csíksomlyói látogatásáról. Vélhetően az EP-választásokra „hangolva” azzal állt elő, hogy Ferenc pápa romániai látogatása, azon belül a június elsejei csíksomlyói szentmiséje diverziókeltés, a magyaroknak pedig ürügy, hogy az egész Kárpát-medencéből százezres tömegekben Székelyföldre látogassanak, ahol „Orbán Viktor magyar miniszterelnök egymillió ember előtt kikiáltja Erdély függetlenségét, majd Magyarországhoz való csatolását”. No comment.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások