Felhívás!

Védjük kedvencünket a hidegben is!

Védjük kedvencünket a hidegben is! Reklám

Nagyon fontos, hogy ne csak a napsütéses napokon töltsünk elég időt kedvencünkkel, hanem a hidegebb napokon is. De mit tehetünk, ha féltjük a kis apróságokat, és nem akarjuk, hogy megfázzanak? Ahhoz, hogy a hideg se vegye el a kedved a kutyázástól, most adunk néhány tanácsot, hogyan óvd meg a hidegben is.

Télen is kellemes kutyaház

Nagyon fontos, hogy télen is figyeljünk oda kedvencünkre. Azokat a kutyák, amelyeket az udvaron tartunk, teljesen máshogy kell védeni, mint amelyek a lakásban vannak. A kutyák bundája jól szigetel, ezért ápoljuk rendszeresen. Ha ezt megtesszük, már tettünk azért, hogy kutyánkat megvédjük a hidegben. Azonban a téli fürdetést hagyjuk el, mert az megfázást okozhat.

Ne rakjunk rongyokat a kutyaházba, hiszen ez átnedvesedhet, használjunk inkább szalmát. A téli időszakban fontos még az etetésre is odafigyelni. Adjunk neki ilyenkor meleg ételt, és válasszunk magasabb szénhidráttartalmú tápot. Ezen kívül rendszeresen cseréljük a vizét, hiszen a hideg miatt gyorsan befagyhat a táljában lévő víz. Így elkerülhetjük, hogy hóval csillapítsa a szomját, ami torokgyulladást okozhat.

A legfontosabb azonban, hogy megfelelően szigetelt házat biztosítsunk neki. Ugyanis ha a kutyaház nem szigetelt, könnyedén megbetegedhet kedvencünk, így erre fontos hangsúlyt fektetni. A szigetelés mellett, ha még jobban szeretnénk kutyánk kedvében járni, válasszunk neki infrafűtéses kutyaházat. Ez melegíti, és nagyon kellemes lesz számára a leghidegebb napokon is. Ha fűtött kutyaházat szeretnél, nézz körül a SINB-nél kapható fűtött kutyaházak között.

Kutyaruha a szobakutyának

A szobakutyáknak is nagyon fontos, hogy töltsenek időt a szabadban, akkor is, ha tél van. Hiszen nekik is szükségük van a mozgásra és a friss levegőre is. Hasznos lehet, ha velünk együtt kutyánk is felöltözik. Manapság nagy divat lett a kutyaruha, ami nemcsak még édesebbé varázsolja a kis szőrgombócokat, de a hidegtől is megvédi őket. A kutyaruhákon kívül nagyon hasznosak tudnak lenni a kutyacipők. Télen gyakran sózzák az utakat, így a kutyacipők megvédhetik kedvencünk mancsát a só okozta marástól is. Ezen felül a kutyacipő védi attól is, hogy ne vágja meg a jég a mancsát.

Ha hosszabb kirándulást terveznénk, érdemes magunkkal vinni egy kutyatáskát is. Ez azért hasznos, mert ha a kis apróság nem bírná a hideg úton való gyaloglást, könnyen beletehetjük.

A kis kirándulás alkalmával jó, ha kéznél van kutyánk kedvenc játéka, egy gumicsont vagy egy labda. Nyugodtan játszunk vele a hóban, biztosan örülni fog egy kis mókának. Azonban arra nagyon figyeljünk, hogy ne nyelje le a havat, hiszen az torokgyulladást okozhat.

Ha ezekre odafigyelsz, garantáltan jól fogja magát érezni kedvenced a hideg napokon is, és még vigyázol is rá.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.