Felhívás!

Mire jó a polikarbonát lemez?

Mire jó a polikarbonát lemez? Reklám

A polikarbonát lemezek sokáig nagy népszerűségnek örvendtek, majd jó időre elfelejtette őket az építőipar. A piac mostanában kezdte újra felfedezni az ebben az anyagban rejlő lehetőségeket. És milyen jó, hogy így történt! Az egyszerűen használható, jó ütésálló, egész jó hőszigetelő képességgel rendelkező lemezekkel könnyű dolgozni. Az eredmény általában látványos, kényelmes és tartós. Lássuk, mire jó!

A polikarbonát lemez és a belsőépítészet

A polikarbonát lemezeket nem csak a ház körül, de a házban is lehet alkalmazni. Az egyik legnépszerűbb felhasználási terület a zuhanykabin és a különböző térelválasztók kialakítása. A fürdőszobában szép, olcsó és igényes felületeket hozhatunk létre, amelyeket könnyű tisztítani. A légkamrás polikarbonát lemezek azért érik meg különösen, mert viszonylag jól bírják az ütődést. Kisgyerekes családok esetében, nyilvános helyeken, például szálláson ez nagyon hasznos tulajdonság.

A polikarbonát lapok egyik legfontosabb tulajdonsága az áttetszőség. A víztiszta polikarbonát lemezeket előszeretettel alkalmazzák térelválasztóként, de olyan helyekre is, ahol korábban inkább világító téglát alkalmaztak. A lapok nagy előnye ebben az esetben, hogy lényegesen könnyebbek, mint az üvegtáblák. Ennek köszönhetően könnyen és gyorsan dolgozhatunk vele. 

A polikarbonát lemez a kertben

A lemezek ma már többnyire legalább az egyik oldalukon UV-álló bevonattal kaphatóak. Ez a tulajdonságuk alkalmassá teszi őket arra, hogy akár kültéren is alkalmazzuk. A lemezeket előszeretettel használják előtetőként, medencefedésként, de akár elbontható, mobil üvegház elemeként is. 

A polikarbonát lapok használatakor néhány apróságra kell csupán figyelni. A legfontosabb, hogy a légkamrás lapokat úgy kell elhelyezni, hogy a légkamrák a földre merőlegesen helyezkedjenek el. Ennek köszönhetően a víz távozni tud a szerkezetből. A megfelelő, alul páraáteresztő, felül párazáró végzárás megelőzi a penészesedést és az algásodást is. 

Hogyan vásároljunk polikarbonát lemezt?

A polikarbonát lemez vásárlásakor a legfontosabb, hogy alaposan gondoljuk át, hogy milyen anyagokra van szükség a munkához. A lemezeken kívül általában alsó és felső élzárókra, illetve leszorító és takaró profilokra lesz szükségünk. A szerelés hatlapfejes csavarokkal végezhetjük. A csavarokat alátéttel kell ellátni, a H-profilokat pedig gumis párnázással érdemes szerelni, hogy hőtáguláskor ne keletkezhessen feszültség a szerkezetben. 

A legjobb, ha online rendeljük meg a lapokat – a Tetőfutár.hu online áruházában például nem csak a lemezt, de számos hasznos kiegészítőt is vehetünk, akár szállítással is. Az otthon vagy az iroda kényelmében nyugodtabban tudjuk megtervezni a munkát.

Ha egy kis odafigyeléssel és precízen alkalmazzuk a polikarbonát lemezeket, nagyon szép és tartós eredményt kapunk. Az eredmény maximálisan megéri a befektetett munkát. Akár hosszú évekig is élvezhetjük a tevékenységünk gyümölcsét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.