Felhívás!

A te konyhád mennyire jól felszerelt?

A te konyhád mennyire jól felszerelt? Reklám

Az igazán jól sikerült ételek titka egyszerre több tényezőben rejlik. Természetesen szükséges hozzá egy tehetséges szakács. Elengedhetetlenek a kiváló alapanyagok és a jól eltalált arányok. Emellett azonban az sem mindegy, hogy milyen eszközöket használunk sütés, főzés közben. 

Ha a konyhánkban minden kéznél van, ami szükséges, és magas minőségűek az eszközeink, nagyobb az esélyünk a sikerre. Épp ezért, ha szeretnénk jókat enni, és elkápráztatni a szeretteinket az ínycsiklandozó lakomáinkkal, szerelkezzünk fel. Így kihozhatjuk magunkból és a konyhánkból is a maximumot.

A minőségi ételekhez minőségi eszközök kellenek

A konyhában is érvényes a mondás, hogy a minőségen nem érdemes spórolni. Igaz ugyan, hogy a tartós és jól funkcionáló konyhai eszközök drágábbak. Azonban ezeket nagy eséllyel nem kell rövid idő után a kukába dobni. 

Egy prémiumkategóriás lábasban vagy serpenyőben öröm elkészíteni a finomságokat. Egy vékony, silány minőségű darab pedig sokszor csak bosszúságot okoz. Ugyanez igaz az elektronikusan működő eszközökre. Ráadásul ha ezek tönkremennek, hulladékként is macerásabb a kezelésük. Nem éri meg a fogunkhoz verni a garast, mert könnyen előfordulhat, hogy ráfizetés lesz a vége. 

Okos konyhai gépek a szolgálatodra

Ha szeretnél magadnak időt spórolni a konyhában, érdemes beruházni modern elektronikai gépekre. Már egy alacsonyabb árfekvésű mosogatógép is felszabadít minket az étkezést követő tányérsikálástól. Ez nem csak fizikailag könnyíti meg az életünket. Mivel a mosogatógépek jóval gazdaságosabban használják a vizet, mint mi a kézi mosogatással, pénzt is spórolunk. A Wsfindon mosogatógépek széles kínálata vár, érdemes körülnézni a termékek között. 

Ugyancsak időt és energiát takaríthatunk meg, ha korszerű, modern funkciókkal felszerelt tűzhelyet, sütőt vásárolunk. Az indukciós főzőlapok pillanatok alatt forralják fel a vizet, melegítik fel az ételeket. A legújabb sütők működését pedig szinte teljesen az épp készítendő ételre szabhatjuk.

A kevesebb több – ez a konyhában is így van

Sokkal jobban érezzük magunkat a konyhánkban, ha rend és tisztaság vesz minket körül. Ennek az egyik feltétele az, hogy ne halmozzuk feleslegesen az eszközöket. Ha elkopnak, megsérülnek, meghibásodnak a konyhai kellékek, szabaduljunk meg tőlük. 

Ha valamilyen kiegészítőből már tartunk otthon egyet, nem biztos, hogy szükségünk van további darabokra. Jó példa erre a lábasok halmozása. Ugyanolyan finomakat lehet főzni néhány edény segítségével, mintha tele lenne velük a szekrény. Viszont jóval több a mosogatnivaló, a helyünk pedig kevesebb lesz.

Fontos a rendszerezés

Nem csak a felesleges eszközök gyűjtögetését célszerű elkerülni. Alakítsunk ki egy jól kezelhető, átlátható rendszert a konyhában. Ne legyenek túl zsúfoltak a polcok, fiókok, szekrények. 

Ezzel egyrészt a konyhai higiéniáért is sokat teszünk. Másrészt időt és energiát spórolunk meg főzés közben, ha minden kéznél van.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.