Felhívás!

Jól látszani csak megfelelő ruhában lehet

Jól látszani csak megfelelő ruhában lehet Reklám

A biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése nemcsak a munkát végzők számára fontos, hanem az őket alkalmazó munkáltatóknak is, hiszen a balesetek elkerülése mindkét fél érdeke. 

A jó idő beköszöntével megnő a szabadban tevékenykedők, kertészkedők, építkezők, sportolók, kikapcsolódók aránya, és ebben az időszakban megnő az egyéni balesetek száma is. A jól láthatósági ruházat nemcsak munkaruhaként, hanem egyéni szabadidős hobbitevékenységhez is használható. 

Biztosítsa alkalmazottai és látogatói számára a könnyű észrevehetőséget jól láthatósági ruházattal és eszközökkel. Bizonyos veszélyes munkakörökben előírás a jól láthatósági ruházat viselése a dolgozók számára.

Jól láthatósági ruházat

Jól láthatósági ruházatra olyan munkavégzésekhez van szükség, ahol járműforgalom (vasút, reptér, útépítés, stb.), tehermozgatás (építkezések, kikötők, repterek, vasút) van, illetve amikor olyan területen végeznek munkát, ahol alapvetően nem lehet munkavégzésre számítani. Ilyen helyszíneken, kiegészítésként különféle jól láthatósági eszközök is alkalmazhatók.

De jól jöhet egy jól láthatósági ruha kültéri szabadidős tevékenységek, úgymint futás, kerékpározás, esti, éjszakai séta alkalmával is, ahol szintén fő a biztonság. 

A munkaruházatként forgalmazott jól láthatósági pulóverek megfelelnek a magas láthatósági EN 20471 szabványnak. Az Épkézláb Munkaruha jól láthatósági ruhái magas minőségűek, mindezen feltételeknek megfelelnek.

Az előírások alapján alacsony, közepes és magas szintű védelmet biztosító, jól láthatósági munkaruházatot különböztethetünk meg. A munkakör, a munkakörnyezet szabja meg, mely dolgozó számára milyen jól láthatósági osztályú munkaruházatot köteles biztosítani a munkáltató, illetve milyet ajánlott viselni.

Jól láthatósági pulóverek

A jól láthatósági pulóverek tökéletesek hidegebb időben, amikor a biztonság, a láthatóság ugyanúgy számít, valamint amikor nem szeretné, hogy egy nehéz kabát akadályozza Önt a mozgásban. A pulóverek önmagukban, vagy akár overál, mellény, kabát alatt is viselhetőek. Megvédik Önt a hidegtől, széltől, esőtől vagy hótól. Különböző stílusú, bebújós, cipzáras és kapucnis modellek léteznek, hiszen a kényelem fontos szempont, legyen szó munkavégzésről vagy szabadidős tevékenységről. 

Jól láthatósági színek

Tudta, hogy a teniszlabda színe miért és mióta neonzöld? A neonzöld/neonsárga (hivatalosan optikai sárga) szín az emberi szem számára a legláthatóbb árnyalat. Sir David Attenborough javaslatára változtatták meg a korábbi fehérről optikai sárgára a teniszlabdák színét, hogy a tévés közvetítéseken jól látható legyen, jobban lehessen követni a labda útját.

A ruházatok esetében a jól láthatóságot a sárga, a narancs és a vörös háttérszínek, valamint a fényvisszaverő fluoreszcens reflexszalagok kontrasztja biztosítja. A neonsárga/-zöld szín fényesebb, a narancs figyelemfelkeltőbb. A fluoreszkáló színek az átlagosnál ragyogóbbak, így viselőjük nappal is, valamint gyenge és rossz fényviszonyok között is jobban látható. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.