Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zabolára jön a színházvilág krémje

Zabolára jön a színházvilág krémje Kultúra

2024-ben a zabolai Mikes-birtok szolgál otthonául a legjobb színházi produkciókat, szereplőket, rendezőket és szövegírókat díjazó UNITER-gálának. A hírt a házigazda mellett Anna Maria Popa, a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház igazgatónője, mind Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere is megerősítette.

Hirdetés
Hirdetés

Kovászna megye egyik legszebben felújított, hatalmas angolkerttel övezett kastélya a 16. században épült, a 17–18. században többször átépítették, gróf Mikes Ármin bővítette a 20. században. Miután az 1989-es fordulatot követőn a Mikes-családnak sikerült a melléképületekkel együtt visszaszereznie az 50 hektáros birtokot, a grófi származású testvérpár, Gergely és Sándor luxus vendéglátóhelyet varázsolt belőle.

Az UNITER-gála következő helyszínére vonatkozó bejelentés a hétfőn Temesváron megtartott XXXI. kiadáson hangozott el, amikor is Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészeti igazgatója átvette a márciusban neki ítélt rendezői életműdíjat. Mellette Ida Jarcsek-Gaza színésznő, Carmencita Brojboiu látványtervező és Doru Mareş színházkritikus, színháztörténész kapott még UNITER életműdíjat, a Kolozsvári Állami Magyar Színház által szervezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivált pedig a híres színművészről, az UNITER néhai elnökéről Ion Caramitru Kiválósági Díjnak nevezett elismeréssel jutalmazták.

Fotók: Zabola Estate/facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük