Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Voces–Plumbers-koprodukció

Voces–Plumbers-koprodukció Kultúra

Július 31-én, pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán található Kultúrkertben rendezik a Voces női kar és a rockabilly-psychobilly zenét játszó The Crazy Plumbers közös koncertjét. A részletekbe a két együttes frontemberei avatták be lapunkat.

Hirdetés
Hirdetés

– A Voces-szel sokféle stílust kipróbáltunk már, így gondoltuk, a rockabillyt is kipróbáljuk, hiszen eléggé ismeretlen műfaj a környéken, főként így, női karral – osztotta meg lapunkkal az ötletgazda Cserkész Emese, a Voces női kar vezetője. Hozzátette, a közös próbák minden kétséget eloszlattak a két különböző zenei műfaj összeférhetőségét illetően. „Sokkal jobb, mint ahogy elképzeltük. Általában a rockabillyt egy, maximum két énekes adja elő, míg esetünkben a háromtagú zenekar mellett még kilenc énekes van. Igazából a The Crazy Plumbers a lényeg, mi vagyunk a zenei aláfestés. Több szólamban énekelünk, reméljük, színpadilag nagyon jó lesz a produkció. Hamarosan lesz egy háromnapos közös próbaidőszak, amikor elnyerik végső formájukat a dalok”, fejtette ki.

Tofán Levente, a The Crazy Plumbers bőgős-énekese lapunknak így nyilatkozott. „Év elején Cserkész Emese keresett meg a közös produkció ötletével, mi meg azonnal rábólintottunk. Azonban épp, hogy hozzáláttunk a próbákhoz, felütötte fejét a járvány, így kényszerszünetet tartottunk. A projekttel voltak lekötött koncertjeink, például a Szent György Napokon is felléptünk volna, ezért a megyeszékhelyi önkormányzat felajánlott a városnapokra meghívott helyi zenekaroknak egy szabadtéri koncertlehetőséget. Kaptunk az alkalmon, és két hete ismét felvettük a fonalat. Voltak már közös próbáink, és, amint azt Emese is említette, hamarosan egy intenzívebb próbafolyamat következik.”

A koncertműsor kapcsán is kérdeztük a The Crazy Plumbers frontemberét. „Tizenöt dalt játszanánk a koncerten, elsődlegesen saját szerzeményeket. Azokat a dalokat, amelyeket jelen produkció igényeinek megfelelően át lehetett gyúrni, illetve hangszerelni, mind műsorra tűzzük. Persze, vannak kivételek, a punk-rockosabb szerzeményeink túl durvának bizonyultak ehhez a koncepcióhoz. Emellé olyan rockabilly nótákat választottunk, melyekben jól érvényesülnek a többszólamú női vokálok.”

Amint arról korábban írtunk, a The Crazy Plumbers tavasszal jelentette volna meg második lemezét, ám terveiket a járvány keresztülhúzta. „A lemezt még tavaly év decemberében befejeztük, a lemezbemutatót pedig áprilisra terveztük. A járvány kitörésekor azonban a hanghordozókat gyártó cseh cég működése leállt. A napokban ültünk le a zenekarral a lemez sorsáról beszélni, és úgy döntöttünk, nem adjuk ki, amíg nem ér véget ez az őrület. Hiszen addig igazából koncertezni sem lehet, pedig egyrészt az hoz valamit a konyhára, másrészt meg az undergroundban igazából úgy lehet eladni a lemezeket. Úgy véljük, nincs értelme elsietni a dolgot, megvárjuk, míg legalább a kisebb beltéri koncerteket engedélyezik. Vannak egyéb lehetőségek, de nem azért készítünk bakelit lemezt, hogy a megjelenés előtt fél évvel Spotify-on legyen”, summázott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük