Felhívás!

Kassák Lajos versei egy lemezen

Kassák Lajos versei egy lemezen Vigadó

Szeptember 28-án négy zenész és egy színművész – Harcsa Veronika (ének), Keszég László (próza), Márkos Albert (cselló), Benkő Róbert (nagybőgő), Pándi Balázs (dob) – vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit egy rendhagyó lemezen mutassa be a Vigadóban.

Zenéjük hűen követi a szabadverseiről ismert költő műveinek attitűdjét. A megzenésítések között találunk melodikus, dalszerűen szerkesztett struktúrákat, a verseket követő szabad improvizációkat és konceptuális, avantgarde dalokat.

A projekt különlegessége, hogy Keszég László színművész mellett minden zenész is szólaltat meg verset, ezzel a személyesség, a versek megélése kerül a középpontba. Harcsa Veronika nem először zenésít meg verseket, 2011-es Lámpafény című albumán is szerepelt egy Kassák-feldolgozás, és a projekt ötletgazdájaként a versek zömét ő válogatta. Márkos Albert színházi és filmes zeneszerzőként is ismert, az esten számos megzenésítés hozzá fűződik. Pándi Balázs és Benkő Róbert a magyar free jazz meghatározó alakjai. A zenekar összeállítása eklektikus, az általuk megszólaltatott zene illik Kassák feszültséggel teli, ellentmondásos személyiségéhez és a versek sokszínűségéhez, a bennük rejlő érzelmességhez és keménységhez. A lemezt 2015 októberében mutatták be a Művészetek Palotája Üvegtermében. Az előadásra minden jegy elkelt elővételben.

Szeptember 28-án (kedden) 19 órától a Vigadó dísztermében hallgathatják meg az érdeklődők Kassák Lajos zenésített verseit. A belépő 20 lejbe kerül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.