Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Beszélgetés Nagy-Babos Rebeka énekesnővel

Beszélgetés Nagy-Babos Rebeka énekesnővel Vigadó

Már iskolás évei alatt foglalkoztatta a zene világa, aztán 2014-ben egy tábor hatására döntött úgy, hogy komolyabban is veszi. Azóta több hazai előadásban vett részt énekesként, például a Vigadóban az Átutazók és Elhiszem című produkciókban, és szerepel a készülő március 15-i músorban is. Nemrég zenekarával elnyerték a MÜPA Jazz Showcase fődíját, ami mellett még egy különdíjban is részesültek.

Hirdetés
Hirdetés

– Mikor kezdett el azon gondolkodni, hogy a zeneművészet felé tájékozódik?

– Iskolás éveim alatt volt egy olyan tervem, hogy a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum zenetagozatára jelentkezem, aztán valamiért ezt mégis elengedtem. Viszont Kézdivásárhelyen próbáltam megragadni minden olyan lehetőséget, ami valamilyen módon a zenéhez köthető. 2014-ben részt vettem a sepsiszentgyörgyi jazz- és improvizációs zenei táborban, ott döntöttem el, hogy a zenét az addiginál sokkal komolyabban szeretném venni és művelni.

– Számos hazai előadásban is megmutatta tehetségét, például a Vigadó Művelődési Ház által szervezett Átutazók és Elhiszem című produkciókban is. Mit adtak ezek az előadások, és miben segítettek?

– Nagyon örültem, amikor Lung László Zsolt felkért, hogy részt vegyek ezekben a produkciókban. Nekem ez mindig is fontos volt, és fontos lesz, hiszen teljesen más az otthoni közönség, családtagok, barátok, ismerősök előtt énekelni, otthoni előadásban részt venni. Nagyon hamar áthat az a fajta bensőséges hangulat, amit csak az otthon érzése nyújthat.

– Elnyerte a MÜPA Jazz Showcase fődíját. Milyen dalt énekelt?

– Idén a nemrég alakult zenekarommal, a Nagy-Babos Rebeka Quartettel vettünk részt ezen a tehetségbörzén. Minden formáció legfeljebb 60 perces műsorral mutatkozhatott be. Feldolgozásokat és jazz standardeket játszottunk, felhasználva és beleszőve a jazzből, népzenéből, de akár az elektronikus zenéből kapott inspirációkat is. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a nemzetközi zsűri nekünk ítélte a verseny fődíját, valamint egy különdíjban is részesültünk.

– Egy álom vált valóra ezáltal?

– Egy álmom vált valóra azzal, hogy megélhettem a pillanatot koncert közben, és azt éreztem, hogy a zenésztársaim és a közönség energiája nagyon mély és inspiráló hatással van rám, és remélhetőleg én is tudtam ebből az energiából visszaadni. Nyilván nagyon örültünk a díjnak is!

– Melyik a kedvenc dala?

– Rengeteg kedvenc dalom van. Nem tudnék és nem is szeretnék egyet kiemelni: Lizz Wright, Chet Baker, Björk, Thom Yorke és még sokan mások egyaránt nagy kedvenceim.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük