Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Versek az erkélyről

A Kónya Ádám Művelődési Ház kétnapos rendezvénysorozattal ünnepli a magyar kultúra napját Sepsiszentgyörgy több helyszínén.

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Pál István „Szalonna” és társai előadását csütörtökön, január 21-én 20 órától hallgathatja meg a közönség a Tamási Áron Színház nagytermében. Az erkélyzene-sorozat mintájára egy verses kiadás készült, január 22-én 12 és 16 óra között négy iskola négy diákja négy helyszínen örvendezteti meg szavalatával az utcán sétálókat. Kató Balázs a Székely Mikó Kollégiumból, Kósa-Szigety Zsófia a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból, Szimion Helga a Plugor Sándor Művészeti Líceumból, valamint Szőcs Anita a Református Kollégiumból szólal majd meg a város különböző épületeinek erkélyeiről. Az esemény első állomása a régi Bástya épületének (jelenleg a Friss FM stúdió) erkélye lesz, melyet a Bod Péter Megyei Könyvtár épületének (Magyar Kulturális Intézet) erkélye követ.

Hirdetés
Hirdetés

A Kulturális kávépercek című program keretében szintén 22-én 17 és 19 óra között lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy egy kávé vagy tea mellett beszélgetésbe elegyedjenek a város kulturális életének szereplőivel. A magyar kultúráról, a város kulturális életéről vagy bármilyen más témáról bárki elbeszélgethet: Gáspár Csaba zenésszel, Daczó Enikő képzőművésszel, Gothárd Veronika kortárstáncossal, Korodi Janka színésznővel, Pálffy Tibor színésszel, Szonda Szabolcs irodalmárral, Szőcs Botond zenésszel, illetve Tőkés Edit és Tőkés Csaba Zsolt néptáncosokkal. A programon bejelentkezés alapján lehet időpontot foglalni a kultura.ro weboldalon található űrlapon, vagy a 0743.099.570-es telefonszámon január 20-án 15 óráig. A rendezvénynek a Színház Büfé, a Szimpla Sepsiszentgyörgy, a Tein Teahouse és az INdiVINO ad helyet.

Pénteken 18 órától a Művész Moziban vetítik Vörös T. Balázs és Tőkés Csaba Zsolt Hármasfonat – Tánccal átszőtt életek című dokumentumfilmjét. Ezt megelőzően sor kerül egy rövidfilm bemutatójára is, melyet ugyanezen alkotók célzottan a magyar kultúra napjára készítettek. Mindezeken túl a Művész Mozi a teljes hétvégére Magyar Filmnapokkal készül. E jeles napot 20 órától a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar már hagyományos ünnepi koncertje zárja a Tamási Áron Színház nagytermében.

A zenei előadásokra és a filmvetítésekre a helyek száma korlátozott. A jegyeket elővételben lehet megvásárolni a Városi Jegyirodában. Szalonna és Bandája koncertjére 20 lej a teljes árú jegy, 10 lej a kedvezményes, a fúvósok ünnepi hangversenyére pedig egységesen 25 lejes jegyet lehet váltani. A Magyar Filmnapok alkalmával minden filmre egységesen 10 lejes jegyek vannak, melyeket a Művész Mozi pénztárában lehet megvásárolni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük