Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi hétvége

Ünnepi hétvége Kultúra

Nem marad el idén sem Bölönben a farsangtemetés. Az ősrégi szokást, a maszkarás, vidám, zenés felvonulást a hétvégén, szombaton tartják, azt megelőzően, pénteken este pedig népdal- és néptáncestre várják a szórakozni vágyókat.

A farsangot szervező bölöni ifjúsági és kulturális egyesület közleménye szerint az érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára várják Bölönbe a hagyományos, nagyböjt előtti farsangtemetésre. A program szerint a farsangolók reggel 8 órakor gyülekeznek a község központjában, 9 órakor kezdődik a maszkarás farsangi felvonulás, mely során az unitárius és a református papilakot, valamint a polgármesteri hivatalt is érintik a felvonulók, aztán körbejárva a falut, fél ötkor zárják az eseményt farsangtemetéssel, a bábuk elégetésével.

Hirdetés
Hirdetés

Este 20 órától a helybéli kultúrotthonban farsangi bált tartanak, melyben a zenét a Fortuna együttes húzza. A farsangi mulatságot megelőzően, pénteken 19 órától, ugyancsak a kultúrotthonban kulturális estet tartanak népdalelőadásokkal és néptánccal. Fellépnek a bölöni Kék Virág, a bölöni Kék Virágocskák és a sepsiszentgyörgyi Zöld Fenyő néptánccsoportok – tudtuk meg Akácsos Zsolt szervezőtől.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük