Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hercegnődivat

Hercegnődivat Kultúra

Ahogy az a farsangi időszakra jellemző, az óvodák és iskolák rendre szervezik az álarcosbálokat. A szülők ma már nem varrnak jelmezt, inkább kölcsönöznek. Sepsiszentgyörgyön három helyről is lehet bérelni különböző maskarát.

A farsang a gyerekek egyik kedvenc időszaka, imádnak színes, vicces jelmezekbe bújni. A szülőknek csak egy kérdés marad: honnan szerezhetik be a jelmezeket. Sepsiszentgyörgyön három helyen lehet az álarcosbálra ruhát, maszkot kölcsönözni, vagy akár megvásárolni.

– A kreatív szülők maguk készítik el a gyermekek jelmezét, de azért jellemzőbb, hogy kibérelik – mondta el Incze-Domos Tünde, a Happy Kids játszóház üzemeltetője.

Hirdetés
Hirdetés

A játszóházban évről évre rendeznek farsangi mulatságot, valamint álarc-, jelmezbérlésre is van lehetőség. Egy jelmez kölcsönzése egy napra 15 lejbe kerül, és csak gyermekjelmezek közül lehet választani – tudtuk meg a tulajdonostól. Továbbra is az állat-, rajzfilmhős-, főleg Pókember-, valamint hercegnőjelmezek a legkeresettebbek.

Ezen kívül még két helyszínen, a Csíki utcai kölcsönzőben és a Timy kölcsönzőben van lehetőség maskarát bérelni. Mindkét helyen várják a felnőtteket is, ugyanis nem csak a gyermekek szórakozása a farsang, hiszen többfelé szerveznek farsangi bált vagy bulit felnőtteknek is. Ezekben a kölcsönzőkben 25 lejért lehet gyermekjelmezt bérelni két napra, és 35 lejért a felnőtt ruhákat, szintén két napra. A felnőttek körében az apácajelmez, a 18. századi ruhadarabok viselése, valamint – akárcsak a gyerekek esetében – a szuperhős ruhák a menők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük