Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepeljen megszokott és elvárt slágerekkel!

Ünnepeljen megszokott és elvárt slágerekkel! Kultúra

Mondják, könnyű karácsonyi albumot csinálni, hiszen ha rajta vannak az ünnep megszokott és elvárt „slágerei” (Mennyből az angyal, Csendes éj, Pásztorok, Kiskarácsony, Nagykarácsony, Száncsengő), aztán szépen feldíszítetted a fát, és még ajándékok is vannak alatta, kalács meg sült illata tölti be a lakást, akkor teljes az élmény. Ennek tudatában mégis három hónap alatt állítottam össze legújabb kiadványomat, rengeteg kétséggel, és végül – azt hiszem – lemezkiadói karrierem legjobb karácsonyi albuma lett.

 

Valóban szerepelnek rajta az ikonikus dalok, de nem mindegy, kinek az előadásában! A magyar színpad és dal nagyasszonya, a drága, mindig kedves Szulák Andrea még a nyáron kezembe adott egy albumot, hogy azt válasszam róla, amelyik jól esik. Ugyanígy jártam régi barátommal, Szűts István zeneszerzővel, a nagyszerű és a karácsonyi ünnepkör legavatottabb előadóinak számító Kormorán együttes Játék karácsonykor című lemezével. Végül is több napos töprengés után három igazi ünnepi dalt sikerült kiválasztanom, köztük a Háromszéki gyerekvers csodálatos felvételét a Kormorán-gyerekek előadásában.

De rajta van Magyarország egyik legjobb férfihangja, Kökény Attila meg Nika Singh Vikivel és kisfiával, Lalival, a legendás Varga Miklós, Szikora Robi, Vincze Lilla és Pomázi Zoli az Új Bojtorjánnal. Legnagyobb örömemre lányom, Dancs Annamari ismét visszatért operettszínházi elfoglaltsága miatt hét évig szüneteltetett egykori, könnyűzenei karrierjéhez, és egy csodálatosan szép, személyes élményekből ihletett dalt komponált és énekel el Kisfiam, láss csodát címmel. Itt rögtön említeném a dal szövegíróját, a csíkszeredai László I. Attilát, aki új gyermekalbumának, a Piskóta Panninak egyik gyöngyszemét adta ide. A népszerű Kristóf Katalin – Milán páros és a kiváló dalszerző-előadó Sihell Ferenc előadásában eddig sok karácsonyi dal jelent meg; most ők is vadonatúj szerzeménnyel jelentkeznek.

Az album másik értékének azt tartom, hogy nagyon sok fiatal előadót, szerzőt, együttest sikerült meghívni, mint például a Bagossy Brothers Companyt, akik napjaink egyik legsikeresebb zenekarává küzdötték fel magukat, nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is. De ott van az aranyhangú Peter Sramek, a kellemes Péter Szabó Szilvi, a tini gitár-zseni Luppinger Attila. És az igazi amerikai karácsonyi dalok sem hiányoznak Big Band-kísérettel, Márió és a magyar Tom Jones, Majsai Gábor előadásában.

Mindez nem jöhetett volna létre, ha a művészek, a kiadók nem járultak volna hozzá eme album megjelenéséhez. Anélkül, hogy felsorolnám, hálás köszönetem valamennyiüknek. Nevüket a borító belsejében található köszönetnyilvánításban elolvashatják. Megvásárolható Sepsiszentgyörgyön a központi karácsonyi vásárban, a Bertis üzlethálózat boltjaiban, a Sugás áruház I. emeleti ajándékstandján, a MOL töltőállomáson, a központi piaci lemezbutikban, a Horgász utcai antikváriumban; Kézdivásárhelyen az Állomás utcai Bertis boltban és a Mol töltőállomáson.

Dancs Árpád

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük