Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kisegítő iskola is megrendezte vásárát

A kisegítő iskola is megrendezte vásárát Kultúra

Hétfőn negyedik alkalommal rendezett diákjainak műveiből karácsonyi vásárt a szentgyörgyi kisegítő iskola, mely hagyományosan jó hangulatban zajlott. Azt megelőzően, advent második vasárnapján a református vártemplom udvarán is kirakodtak.

Hirdetés
Hirdetés

A gyerekek karácsonyi vásárára már októbertől készítették az apró dísztárgyakat, csuhéból, fából, rongyból, fonalakból, papírból, folyamatosan szaporodtak a hűtőmágnesek, karácsonyfadíszek, szalvétagyűrűk, faldíszek, angyalkák. Erre az eseményre azok a partneriskolák is eljöttek egy-egy osztállyal, amelyekkel év közben valamilyen közös programjuk volt, például nagy hagyománnyal rendelkezik az egészségesek és fejlődésükben akadályozottak közös társastáncprogramja, de szoktak együtt kézműveskedni, ünnepekre készülődni is.

Ott voltak a Váradi József, a Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen, a Berde Áron, a Mihai Viteazul tanulói és az Írisz Ház foglalkoztatottjai is, őket a támogatóknak (Diószegi és Babi pékség, Aria cukrászda) köszönhetően ismétlődően nemcsak vásárlóként fogadták szívesen, hanem vendégül is látták, teával, süteménnyel kínálták.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük