Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mézeskalács-illat és mosoly az arcokon

Mézeskalács-illat és mosoly az arcokon Kultúra

A csernátoni Haszmann Pál Múzeumban, a hagyományokhoz híven idén is családos programmal készültek advent harmadik szombatjára.

Délután kicsik és nagyok természetes anyagok – csuhé, szalma – felhasználásával karácsonyi díszeket, apró ajándékokat készítettek, de az újrahasznosítás jegyében volt papírfonás, festés és ragasztás, ahogy a gyerekek nagy örömére mézeskalács-díszítés és kóstolás is. „Műhelyünk ismét szűknek bizonyult, de mindenki türelmesen, nyitott szívvel, mosollyal kapcsolódott be az Orbán Enikő, Dimény Margit, Haszmann Imelda, Haszmann Gabriella vezette tevékenységekbe. Gergely Tamás furulyacsoportjának pedig külön köszönet, hogy ünnepibbé tették Csodavárónkat”, osztotta meg lapunkkal Dimény-Haszmann Orsolya múzeumvezető, a program szervezője.

Hirdetés
Hirdetés

A naptári évet lezáró múzeumi tevékenység mindig ingyenes, azt mintegy ajándéknak szánják a múzeum munkatársai azoknak, akik egész évben bekapcsolódnak programjaiba. Örömmel nyugtázták, a helyiek mellett a környékbeli falvakból és Kézdivásárhelyről is sokan ellátogatnak a rendezvényre, melyet a múzeum több más programjához hasonlóan idén is a Communitas Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap támogatott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük