Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra baba-mama klub

Újra baba-mama klub Kultúra

Újraindul Kézdivásárhelyen a Búgócsiga baba-mama klub, amely sok terhes és kisgyerekes anyuka kedvenc helye. Az első foglalkozás A zenei nevelés a családban címet kapta, és minden olyan anyuka, apuka, nagyszülő részt vehet, aki szívesen énekel, játszik együtt gyerekeivel oldott, szeretetteli légkörben.

Hirdetés
Hirdetés

A szerdai foglalkozást Fazakas-Timaru Carina tartja, aki Pusztinán született, hetedikesen pedig eldöntötte, hogy Csíkszeredában végzi el a középiskolát magyar szakon. Akkoriban nem tudott magyarul írni és olvasni, de azóta már elvégezte az egyetemet, jelenleg a Debreceni Egyetem Történelem és Néprajz Doktori Iskolájának hallgatója, részt veszt egy moldvaiakkal kapcsolatos finn központú kutatásban, és Petőfi-ösztöndíjasként a Zsil-völgyi mélyszórványban teljesít szolgálatot.

Karina az éneklés által került kapcsolatba a magyar nyelvvel, és a baba-mama klub szervezői úgy érezték, meg kell mutatni ezt a csodalányt az itteni szülőknek is. Jakabos Katalin, a klub vezetője érdeklődésünkre elmondta, csodálatos érzés közösen énekelni, mondókázni, összemosolyogni. „Jól érezzük magunk, a gyerekeink is, és a találkozás végén már alig várjuk a következő alkalmat” – tette hozzá. A ringatóra előzetes bejelentkezés szükséges.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások