Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új tag a szövetségben

Ismét csodálatos fényképek fogadják a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény épületébe betérő látogatókat. Csütörtökön a Magyar Fotóművészek Világszövetségének (MFVSZ) erdélyi alelnöke, Magdó István nyitotta meg a XXI. Nemzetközi Fotószalon pályázatára beérkezett fotókból válogatott sepsiszentgyörgyi kiállítást.

Hirdetés
Hirdetés

Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető alelnökének köszöntő szavai után Magdó István elmondta, ez a tárlat tulajdonképpen válogatás a tavalyi pályázati felhívásra beérkezett fotókból. Hat ország 127 fotósának 1741 fotója érkezett az öt kategóriában: mind az lenni szokott, a legtöbb az általános témára, kevesebb Moholy-Nagy Lászlóval (halálának 75. évfordulója miatt lett ő a kiemelt magyar személyiség) és a magyar nemzeti jelképekkel kapcsolatosan. E két kategória azért is volt megjelölve, mert a MFVSZ-nek fontos a magyarságtudat. Lehetett nevezni még a természetfotó (ezen belül a perspektíva) és Barátom, a bor témában. Ezekből pedig 45 fotó került a vadászati múzeumba, közöttük sok erdélyi vonatkozású, hiszen a világszövetségnek több alelnöke is van több tájegységben, ők a saját vidékükön népszerűsítenek egy-egy sajátos válogatást, amely csak részben mutat átfedést a többivel. Összesen mintegy 16 kiállítást szerveznek a fotószalon képeiből. A jelenlegi válogatás Kovásznáról érkezett Sepsiszentgyörgyre, három hét múlva tárják majd a székelyudvarhelyi közönség elé.
Magdó István erdélyi alelnök a kiállításmegnyitón díszoklevelet adott át a MFVSZ legújabb sepsiszentgyörgyi tagjának, Babos Attilának, illetve a szövetség legutóbb kiadott évkönyvével ajándékozta meg Demeter Jánost, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatóját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük